Portul Constanța, inclus între porturile culturale din Marea Egee și Marea Neagră

297
1
Portul Constanța, inclus între porturile culturale din Marea Egee și Marea Neagră - fotofondmuzeuldeistorie1-1450200847.jpg

Articole de la același autor

Portul Constanța a fost inclus într-un circuit cultural maritim cu porturi culturale din Marea Egee și Marea Neagră. Este vorba despre un proiect amplu, în care este implicat Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) și care își propune promovarea acestor orașe port cu istorie și culturi vechi. 


Programul, intitulat "LIMEN. Cultural Ports From the Aegean to the Black Sea", a fost demarat în urmă cu câteva luni și se află în etapa de finalizare. Astfel că, vineri, 18 decembrie, începând cu ora 13, va avea loc încheierea proiectului în care MINAC este partener. 


După prezentarea activităților între-prinse de echipa MINAC, participanții vor putea urmări și un scurt material video, cu principalele imagini de promovare pentru fiecare port cultural inclus în proiect. 


Proiectul "LIMEN. Porturi culturale din Marea Egee și Marea Neagră" este inițiat de Centrul pentru Monumente Bizantine și Post-Bizantine din Thessaloniki (Grecia) și are ca obiectiv principal elaborarea unor circuite culturale maritime între Marea Egee și Marea Neagră, care să aibă ca puncte de oprire în Constanța și în orașele Istanbul (Turcia), Batumi (Georgia), Odesa (Ucraina), Varna (Bulgaria) și Kavala (Grecia). Toate aceste porturi culturale au ca liant vechile rute comerciale maritime practicate în an-tichitate și în perioada medievală, modele de interrelaționare culturală dintre spațiul european și cel non-european vecin, unite prin Marea Neagă și Marea Egee. 


Meritul principal al proiectului "LIMEN. Porturi Culturale la Marea Neagră și la Marea Egee" este acela de a fi încercat să aducă în prim-plan componenta culturală a unor orașe preponderent comerciale, prin care se poate aduce un plus în dezvoltarea economică a fiecăruia. 


Comentează știrea

Silica
16 decembrie 2015
Porcul constanta adica

Ce sa vezi , iar se arunca bani la porci. Denumiri de proiecte pompoase , rezultate rusinoase. Faceti un studiu, ce spune un strain cand intra in portul constanta? Dar dupa ce calca primul pas. Apoi mai apuca ? Mai trece de poarta ? Si ce vede?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7689 secunde