ACCIDENT AVIATIC. A început urmărirea penală în urma morții pilotului Adrian Iovan și a Aureliei Ion

95
ACCIDENT AVIATIC. A început urmărirea penală în urma morții pilotului Adrian Iovan și a Aureliei Ion - 19februarieaccidentaviaticincepe-1392808952.jpg

Articole de la același autor

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat, astăzi, începerea urmăririi penale în dosarul privind catastrofa aviatică din Munții Apuseni. Urmărirea penală a fost începută pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.


Cercetările în dosarul accidentului din Apuseni sunt continuate de procurorii militari din Parchetul Înaltei Curți, după ce Parchetul Curții de Apel Alba Iulia și-a declinat competența, în 4 februarie, din cauză că trebuie audiate persoane din instituții centrale ale statului cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.


Potrivit mediafax.ro, procurorul general al Parchetului Curții de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, declara, atunci, că în cazul accidentului aviatic din Apuseni există "suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au făcut parte din celulele de criză, persoane care au calitatea de ministru".


Reamintim că pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Munții Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița dintre județele Cluj și Alba. În accident au fost răniți copilotul Răzvan Petrescu și medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1238 secunde