ACCIDENT GRAV PE A2 / Arafat: Exercițiul pentru intervenția în caz de cutremur a ajutat la intervenție de sâmbătă

342
1
ACCIDENT GRAV PE A2 / Arafat: Exercițiul pentru intervenția în caz de cutremur a ajutat la intervenție de sâmbătă - raed2-1478355251.jpg

Articole recomandate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat, că exercițiul pentru intervenția în caz de cutremur a ajutat la acțiunea de salvare de sâmbătă de pe Autostrada Soarelui.

,,Exercițiul desfășurat de echipele Inspectoratelor pentru Situații de Urgență la începutul săptămânii, când s-a simulat intervenția în caz de cutremur, a ajutat foarte mult la acțiunea de salvare de azi, de pe A2. Este același concept, au intervenit echipaje din mai multe județe, Constanța, Călărași, Ialomița, București și Ilfov. Întotdeauna un exercițiu ajută forțele de intervenție să acționeze mai bine, mai repede, mai coordonat. Din punctul meu de vedere mișcarea a fost ok, oamenii s-au deplasat în limita normală, colaborarea a fost foarte bună, s-a lucrat integrat, s-a lucrat bine între toate resursele de intervenție, medici, spitale, poliție, SMURD. A fost accidentul cu ucrainenii, care a necesitat o intervenție similară. Puteam concentra trei elicoptere, Galați, Constanța și București, din păcate vremea nu ne-a permis. Cu toate acestea, din punctul meu de vedere a fost o intervenție reușită", a declarat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, potrivit romanialibera.ro.

Trei persoane și-au pierdut viața în urma accidentului în lanț produs pe A2. Detalii aici.

Reprezentanți ai Ministerului Sănătății au declarat că 13 răniți în carambolul produs pe Autostrada Soarelui au fost transportați, până la momentul transmiterii știrii, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, nouă victime au ajuns la Spitalul Floreasca, iar alte cinci primesc îngrijiri la Spitalul Pantelimon. Alte cinci victime au fost transportate la Spitalul Universitar, patru răniți au ajuns la Spitalul Elias, trei la Spitalul Sfântul Ioan și alți doi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Comentează știrea

Habibi
5 noiembrie 2016
Elicoptere

Noroc cu exercitiul,ca altufel pomieri nu stieau drumul la bucuresti...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.848 secunde