Acțiune a polițiștilor de investigare a criminalității economice. Amenzi de peste 60 mii lei

183
Acțiune a polițiștilor de investigare a criminalității economice. Amenzi de peste 60 mii lei - actiunipolitiaeconomica-1645199779.jpg

Articole de la același autor

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al I.P.J. Constanța au desfășurat, joi, 17 februarie, activități pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, fiind verificate 10 societăți comerciale, din municipiul Constanța.

În urma activităților, la punctul de lucru al unei societăți comerciale, au fost găsite 75 de articole vestimentare, acestea purtând însemnul unor mărci identice sau similare cu mărcile înregistrate, bunuri în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, potrivit Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Totodată, au fost aplicate şase sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 61.000 de lei, dintre care patru pentru nerespectarea prevederilor Legii 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe și una pentru nerespectarea prevederilor în ceea ce privește obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, conform O.U.G. 28/1999, iar ca măsură complementară a fost ridicată, în vederea confiscării, suma de 393 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5097 secunde