Acțiune de amploare pentru depistarea rablelor din trafic

317

Articole recomandate

Poliția Română, prin Direcția Rutieră, a acționat pe drumurile publice din țară, pentru a verifica starea tehnică a vehiculelor. Peste 2.800 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, pentru lipsa inspecției tehnice periodice, pentru aplicarea pe geamuri a tratamentelor chimice sau a foliilor neomologate ori pentru alte abateri de la normele rutiere, într-o singură zi.

Aproape 600 de polițiști rutieri au desfășurat o acțiune comună cu specialiști ai Regiei Autonome - Registrul Auto Român, la nivel național, pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor. Verificările au vizat sistemul de frânare, mecanismul de direcție, sistemul de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, instalația de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, punți, roți, anvelope și suspensie.

În cadrul acțiunii, au fost controlate 4.705 autovehicule, fiind aplicate 2.853 de sancțiuni contravenționale. Din totalul sancțiunilor contravenționale, 681 au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 57 pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 81 pentru aplicarea pe geamuri a tratamentelor chimice sau foliilor neomologate.

Pentru defecțiuni tehnice grave ale mecanismului de direcție sau ale sistemului de frânare, au fost reținute 10 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar pentru alte genuri de defecțiuni, cu gravitate mai redusă, au fost retrase 384 de certificate de înmatriculare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4608 secunde