Acțiune de prevenire a Poliției Rutiere! Vizați: mopediștii și bicicliștii

332
Polițiști din cadrul Compartimentului de Informare și Educație Rutieră, Serviciul Rutier Constanța au desfășurat, astăzi, o activitate de prevenire a accidentelor rutiere care se produc pe fondul neechipării corespunzătoare a conducătorilor de mopede și biciclete.

Astfel, în intervalul orar 9 - 11, polițiștii au fost prezenți în județ, unde au monitorizat traficul și au distribuit veste reflectorizante și pliante cu mesaje preventive mopediștilor și bicicliștilor.

Potrivit unui studiu privind riscul rutier, s-a stabilit că în primele șase luni ale anului pe raza județului Constanța au avut loc 72 de accidente rutiere în care au fost implicați bicicliști și mopediști, accidente soldate cu o persoană decedată, opt persoane rănite grav și 69 de persoane rănite ușor.

Scopul activității a fost de reducere a victimizării populației din accidente de circulație produse ca urmare a nerespectării prevederilor legale, privind echiparea corespunzătoare cu elemente fluorescent - reflectorizante și lumini pe timp de noapte, sau în condiții meteo nefavorabile.

Polițiștii de la Rutieră spun că astfel de activități vor continua pe raza județului Constanța deoarece activitatea a fost percepută pozitiv de participanții la trafic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3864 secunde