Trecerea de pietoni - pericol public!

1058
6
Trecerea de pietoni - pericol public! - treceredepietonimaculrosu14-1340550858.jpg

Pietonii care traversează prin locuri nepermise constituie una dintre principalele cauze a accidentelor rutiere din Constanța, atrag atenția polițiștii rutieriști. Pe de altă parte, constănțenii aflați în postura de pietoni reclamă un alt aspect: de multe ori, tocmai pe "zebră" este mai periculos!

Unul dintre exemplele elocvente este marcajul pietonal de pe Bulevardul Tomis, din zona "Macul Roșu". Locuitorii din zonă reclamă că, din cauza mașinilor parcate pe marginea drumului, nu sunt observați de șoferi atunci când așteaptă pe trotuar, pentru a traversa strada. Mai mult, puțini sunt conducătorii auto care le acordă prioritate, așa că ajung să facă slalom printre mașinile care își iau "avânt" după ce trec de semaforul de la intersecția dintre Bulevardul Tomis cu strada Tulcei sau de cel de la intersecția arterei cu Soveja.
Un cititor al "Cuget Liber" ne semnala: "Deși s-a făcut o solicitare privind sancționarea mașinilor pe trotuar, în DREPTUL trecerii de pietoni, răspunsul oficial a fost că există o preocupare continuă pentru acest aspect din partea instituției Poliției Rutiere Constanța. Ha ha! Aproape în fiecare dimineață, pietonii apar pe trecere dintre mașini și să vezi frâne, când apar copii de școală, care nu se văd de mașinile parcate. Rezultat: pietonul sare la loc pe trotuar, înjurând și mașinile merg la service pentru înlocuit bare de protecție. (…) Rugăm conducerea poliției circulația să-și traverseze copiii pe trecerea respectivă!".

Totul este legal!
Reprezentanții Poliției Rutiere și Poliției Locale Constanța, institu-țiile cu rol de răspundere în respectarea legislației rutiere, ne-au declarat că sunt la curent cu problematica ridicată. În ambele cazuri, însă, punctele de vedere exprimate au vizat necesitatea realizării unor parcări în zonă. "Este o problemă cunoscută și în această situație sunt mai multe treceri din oraș. Aplicarea de amenzi, însă, nu este cea mai bună soluție. Este nevoie de o parcare și, din câte am înțeles, Primăria Constanța are în plan un astfel de proiect în zonă", ne-a declarat Ciprian Sobaru, șeful Biroului Poliției Rutiere Constanța.
Pe de altă parte, în ceea ce privește autoturismele parcare în imediata vecinătate a trecerii de pietoni, reprezentanții Poliției Locale ne-au declarat că, în cazul indicat, este respectată legea. "Autoturismele nu au voie să staționeze pe o distanță de 25 de metri de la trecerea de pietoni, de o parte și de alta, dacă este vorba despre carosabil. Dar dacă sunt alveole amenajate în trotuar, nu se încalcă legea", a explicat polițistul local. Acesta a adăugat că echipajele Poliției Locale trec periodic prin zonă, în funcție de reclamații și timpul disponibil. "Trebuie să menționez că avem puține echi-paje și în prezent ne concentrăm atenția în stațiunea Mamaia", a adăugat reprezentantul instituției.
Altfel spus, totul se face cu respectarea legii în zona respectivă, inclusiv punerea în pericol a pietonilor!



Comentează știrea

Miruna
25 iunie 2012
ce e de mirare..traim intr-un oras condus de unul din cei mai jegosi si nemernici primari ai romanistanului,r s mazare !

1, nu avem camere video la interesectii desi multe orase mai mici -nu mai zic de CLUJ,TIMISOAR,AIASI,CRAIOVA,etccare au demult ..multe au ,chiar si orase si comune doar CTA NU ARE CAMERE WEB...2,Politia locala CTA e de o indolenta si lene absolut crasa.nu se implica deloc ,pe modelul institutiei care ii''patroneaza'',primaria CTA!

Manu
25 iunie 2012
Constantenii isi merita mizeriile... niste jeguri de romani imputiti ! cum sa pui primar un pedofil care linge in gura copile ? si te mai intrebi dece orasu e plin de golaneala? noroc cu ce a lasat ceausescu... primaru se lauda cu investitiile private ata

constanta este o mare rusine de oras. plina de nesimtiti.

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

cora
25 iunie 2012
sigur!!!

asa cum o faci tu deja,sica!!!

aaa
25 iunie 2012
da

Copiii nostri sunt calcati pe trecerea de pietoni cand traverseaza strada in Constanta, nu in Mamaia. Politisti incompetenti si corupti, jurnalista careia ii e frica sa puna intrebari incomode de frica ca nu-i mai pica subiecte cu accidente de la politie. Pai cand ai o groaza de morti pe trecere tu asculti bazaconiile de explicatii ale politiei fara sa revii cu intrebari? Si intrebi doar de o masina parcata in treptul unei treceri? Si nu vezi ca in Constanta sunt amenajate parcari pana in buza trecerilor de pietoni nu in alveole, ci pe prima banda? Si nu vezi femei cu caruciorul cu copil nevoite sa mearga pe strada, ca pe trotuar sunt masini parcate?

elena
25 iunie 2012
pietoni

Pe Bd.Ferdinand ,unde incepe Str.Mihaileanu , este trecerea de pietoni ce face legatura cu str. Traian ,iar cand este semaforizata (se intampla des sa nu fie) ii sugerez Politiei Rutiere sa amplaseze un radar sau un agent sa vedeti ce fac conducatorii auto ,ei nu opresc la trecerea de pietoni . ALO POLITIA RUTIERA ,SUNTETI IN SLUJBA CETATENILOR NU A POLITICIENILOR !!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3567 secunde