Acțiuni ale Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității

155

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității au ieșit pe stradă pentru activități de informare a cetățenilor privind legislația electorală în vigoare.


Astfel, oamenii au fost îndrumați să voteze legal, să fie responsabili cu privire la exercitarea dreptului de vot și să nu se lase influențați de mita electorală indiferent de formele ei de manifestare.


Polițiștii avertizează că în cazul semnării listei de susținători cu încălcarea dispozițiilor legii, amenda este de la 1.500 de lei până la 4.500 de lei.


De asemenea, în cazul distrugerii, deteriorării, murdăririi, acoperirii prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor program afișate sau a oricăror alte afișe ori anunțuri de propagandă electorală tipărite, amenda este de la 1.000 de lei până la 2.500 de lei.


În plus, cetățenii care refuză nejustificat să înmâneze buletinul de vot și ștampila de votare alegătorului care a semnat în lista electorală, înmânarea buletinului de vot unui alegător care nu prezintă actul de identitate ori care refuză să semneze pentru primirea acestora în lista electorală în care este înscris vor primi o amendă de la 4.500 de lei până la 10.000 de lei.


Continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum și sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianță politică, alianță electorală, organizație a cetățenilor aparținând unei minorități naționale sau un candidat independent se pedepsește cu amendă de la 1.000 de lei până la 2.500 de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5162 secunde