Acțiuni ale rutieriștilor pentru un trafic în siguranță

1081
Acțiuni ale rutieriștilor pentru un trafic în siguranță - politiarutiera3-1359456108.jpg
Urmare a atenționării meteorologice de cod galben de ceață, în special în zonele de sud , sud est și est, poliția română recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-și echipeze autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă și să respecte semnificația indicatoarelor și îndrumările agenților de circulație. 

Polițiștii au aplicat în cursul zilei de ieri, 1.321 de sancțiuni contravenționale, în filtrele rutiere instituite pentru verificarea în trafic a autovehiculelor din punct de vedere al echipării pentru sezonul rece.

Ieri, 28 ianuarie, pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de condițiile meteorologice specifice sezonului rece, 1.550 de polițiști (dintre care 690 polițiști de la rutieră, 840 polițiști de ordine publică și 20 de la alte structuri) au acționat în filtre constituite în scopul verificării în trafic a autovehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarnă, lanțuri sau alte dispozitive antiderapante omologate.

Polițiștii au aplicat 1.321 de sancțiuni contravenționale, dintre care 20 conducătorilor auto care au circulat pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei fără a-și echipa automobilele cu anvelope de iarnă și 1.301 pentru alte abateri la normele rutiere.

În perioada 5 decembrie 2012 - 29 ianuarie a.c., în filtrele rutiere, au fost aplicate 35.257 sancțiuni contravenționale, din care 35.201 conducătorilor auto (645 pentru lipsa anvelopelor de iarnă, 305 pentru lipsa dispozitivelor omologate și 34.251 pentru alte abateri), iar în 56 de cazuri li s-au aplicat sancțiuni contravenționale administratorilor drumurilor.

Polițiștii rutieri, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, continuă activitățile preventive pentru combaterea evenimentelor rutiere grave. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Ce recomandă polițiștii rutieri
Pagina a fost generata in 0.4564 secunde