Concurs Acțiuni de prevenire a delincvenței juvenile la "Centrul de zi" Agigea

422

Articole de la același autor

Reprezentanții Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, a desfășurat o serie de activități pentru prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor la "Centrul de zi" Agigea.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, subinspector Radu Croitoru, grupul țintă al acestor activități a fost constituit din copii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, beneficiarii "Centrului de zi" Agigea.
În cadrul acțiunii a fost proiectat un film pe tema prevenirii consumului de droguri în rândul minorilor, iar un reprezentant din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog a purtat discuții interactive cu copiii.
Totodată, minorilor le-a fost explicată noțiunea de delincvență juvenilă și le-au fost aduse la cunoștință vârstele de la care răspund penal, măsurile care sunt luate în cazul săvârșirii de fapte penale și contravenționale, precum și principalele infracțiuni și contravenții care alcătuiesc sfera delincvenței juvenile.
Ulterior, au fost purtate discuții libere cu copiii pentru conștientizarea necesității respectării legii și le-au fost oferite o serie de recomandări pentru prevenirea victimizării lor, cum ar fi petrecerea timpului liber în mod plăcut prin practicarea unui sport, alegerea prietenilor care au un comportamnt prosocial, evitarea consumului de băuturi alcoolice, deoarece se poate ajunge cu ușurință la situații cu urmări nefaste și evitarea agresivității verbale și fizice.
De asemenea, polițiștii au recomandat copiilor ca în cazul în care au fost victima vreunei infracțiuni să informeze profesorii, părinții sau polițiștii și numai în situații urgente să apeleze Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0376 secunde