Sentință atacată în procesul lui Sorin Bogdan Zvîrcolescu

407

Articole de la același autor

Pe rolul Curții de Apel Constanța a ajuns apelul formulat de DNA Constanța, dar și de Sorin Bogdan Zvârcolescu, împotriva sentinței prin care acesta din urmă a fost condamnat pentru trafic de influență la un an și jumătate de închisoare cu executare. Primul termen de judecare a apelului a fost stabilit pentru 3 aprilie.
Zvîrcolescu a fost prins în flagrant la terasa "New Safari", în urma unui denunț făcut de prietenul nepoatei unei bătrâne, ce fusese strămutată din Bulgaria. Elena Bododel era îndreptățită să primească despăgubiri de la Statul Român în valoare de 1,8 miliarde de lei vechi. Cererea a fost formulată în 1999 și a fost aprobată în iunie 2006, iar suma de bani urma a fi luată în două tranșe. Iulian Robert Flodor a aflat că Sorin Bogdan Zvîrcolescu ar fi ajutat și o altă persoană cu o problemă similară și a apelat la el pentru a interveni pe lângă membrii comisiei care se ocupau de restituirea banilor. Doar că după ce s-ar fi văzut cu banii, cei care solicitaseră ajutorul nu au mai vrut să-i dea partea lui Zvîrcolescu și l-au reclamat la DNA.
Pe parcursul judecății, Zvîrcolescu a susținut că nici măcar nu știe cum o cheamă pe beneficiara compensațiilor. El a precizat că nu i s-ar fi prezentat hotărârea prin care se acordau compensațiile, că nu a făcut nici un demers la vreo instituție a statului și nu a intervenit la niciun funcționar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9274 secunde