Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor pe litoralul Mării Negre şi în Delta Dunării

428
Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor pe litoralul Mării Negre şi în Delta Dunării - kewatecpatrol1850deliverytorotte-1688204154.jpg

Articole de la același autor

La Marea Neagră şi în Delta Dunării, Poliţia de Frontieră Română, prin Garda de Coastă, acţionează permanent pentru supravegherea şi controlul frontierei maritime şi fluviale, dar şi pentru combaterea migraţiei ilegale, contrabandei, exploatării ilegale a resurselor minerale şi biologice şi poluării deliberate a mediului acvatic.

În acelaşi timp, se acordă o atenţie deosebită controlului navelor şi al ambarcaţiunilor, căutării şi salvării vieţilor omeneşti pe mare (misiuni de tip "search and rescue"), protecţiei obiectivelor aflate în zona de competenţă, respectării normelor privind ordinea şi siguranţa navigaţiei în zona de competenţă etc.

"De asemenea, atragem atenţia persoanelor  care-şi vor petrece concediul pe litoral să nu se aventureze la distanţă mare de ţărm şi să nu utilizeze ambarcaţii neadecvate pentru navigaţie, în special când vremea este nefavorabilă. În situaţii de urgenţă pe mare, recomandăm cetăţenilor să solicite sprijinul autorităţilor, apelând numărul de urgenţă 112", transmit autoritățile.

Recomandări:

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Bulgaria, respectiv PTF Vama Veche, PTF Negru Vodă, PTF Dobromir, PTF Lipnița și PTF Ostrov, cu mențiunea că PTF Dobromir și PTF Lipnița au ca program de funcționare intervalul orar 08-20, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, pot contribui la scurtarea timpului de control.

"Reamintim tuturor celor care aleg să călătorească în afara graniţelor ţării să verifice pe pagina de internet a Poliției de Frontieră, aplicaţia Trafic On-line, care prezintă  situația traficului în punctele rutiere de trecere a frontierei, valorile afișate reprezentând o medie a timpului de aşteptare pentru anumite intervale de timp. Aceasta poate fi accesată de la următorul link: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/  
În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi reiterăm faptul că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpului de aşteptare şi asigurarea unui echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători", mai spun autoritățile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0493 secunde