Polițiști de frontieră din Constanța, eroi în Marea Mediterană, în misiuni de salvare a migranților

317
1
Polițiști de frontieră din Constanța, eroi în Marea Mediterană, în misiuni de salvare a migranților - x-misiuni-garda-mediterana-1681718321.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră de pe navele maritime ale Gărzii de Coastă, aflați în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „THEMIS 2023” sub egida Agenţiei Frontex, au salvat alături de colegii din cadrul Gărzii de Coastă din Italia, în cadrul mai multor misiuni de căutare şi salvare în apele Mării Mediterane, 181 de cetăţeni străini aflaţi în pericol. Polițiștii de frontieră de pe şalupa de supraveghere şi control portuar MAI 3066 au remorcat în condiţii de siguranță către un port din insula Pantelleria - Italia, un velier ce avea la bord doi cetățeni francezi, aflat în imposibilitate de manevră în apele teritoriale ale Republicii Italiene.

Astfel, pe 23 martie, în cadrul unei operaţiuni de căutare şi salvare desfăşurată în apele Mării Meditareene, poliţiştii de frontieră români au luat la bordul navei maritime de patrulare MAI 1106 a Gărzii de Coastă, de la o navă a colegilor de la Garda de Coastă din Italia, 150 migranți, toţi bărbaţi, dintre care o persoană cu probleme medicale, care a fost supravegheată permanent până la debarcarea în port. Acestora li s-a acordat asistenţă medicală și au fost preluaţi, ulterior, de către autoritățile Republicii Italiene.

Ulterior, pe 8 aprilie, echipajul de la bordul şalupei de supraveghere şi control portuar MAI 3066, a detectat și interceptat două ambarcațiuni care navigau către marea teritorială a Republicii Italiene. Polițiștii de frontieră români au salvat 31 de persoane aflate în pericol (22 bărbaţi, o femeie, 8 minori) și le-au acordat asistență medicală. După debarcare acestea au fost preluate de către autoritățile italiene. O zi mai târziu, acelaşi echipaj al Poliției de Frontieră Române a asigurat remorcarea în condiţii de siguranţă, până într-un port din insula Pantelleria, a unui velier ce avea la bord doi cetățeni ai Republicii Franceze. În momentul identificării velierului acesta plutea în derivă, aflandu-se în imposibilitatea de a face manevre, ca urmare a unor defecţiuni.

La finalizarea acţiunilor de salvare, navele Gărzii de Coastă şi-a reluat misiunile în cadrul operaţiunii Frontex.

Reamintim că aceste mijloace navale ale Poliţiei de Frontieră Române execută misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, iar obiectivul principal al operaţiunii maritime comune îl reprezintă sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, prevenirea și combaterea migrației ilegale, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.

Comentează știrea

un cetatean UE
18 aprilie 2023
sfirsitul Europei

Binele asta o sa ne coste pe noi , Europa adica, mult in viitor,va fi poate sfirsitul civilizatiei crestine .Hoardele de pusti fara nici un capatiii de 15-16 ani cind vor vedea ca nu ajung la prosperitatea visata vor trece la atac,jaf ,violuri ,crime,Im momentul cind vor fi milioane vor pune mina si pe arme ca mai ieri la Gibraltar ,treziti-va pina cind nu va fi prea tirziu, nu va da-ti seama ca totul e aranjat,platit sa-i fugareasca pe africani spre Europa ca sa o distruga ,drepturile omului,conventii de salvare pe mare se aplica in anumite conditii nu atunci cind ii sui special in barci si ii aduci in calea salvatorilor.Navele asa ziselor ONG-uri ar trebui arestate si sechestrate,statele a caror conducatori fura tot,ca si in Romania defapt,ar trebui aspru pedepsite ptr migranti, supraveghiati Wagner ,rusii ,chinezii ptr destabilizare si haos,nu ne vom mai bucura mult ca nu e problema noastra fiind o tara saraca iar hoardele astea nu vin aici ,ele vor trece pe aici si vor lasa prapad ,eventual vor mai baga ceva bani in buzunarul politicienilio de la UE.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2949 secunde