Munca polițiștilor de frontieră din 2022, în cifre: aproape 350 de migranți ilegali opriți la graniță

232
Munca polițiștilor de frontieră din 2022, în cifre: aproape 350 de migranți ilegali opriți la graniță - fondbilantgardadecoasta1-1676313856.jpg

Articole de la același autor

Aproape 350 de migranți au fost opriți la granița României, în 2022, de către polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă. De asemenea, au fost confiscate peste 15,5 milioane de țigarete și au fost descoperite 27 de autoturisme reclamate în străinătate ca fiind furate. Rezultate notabile au fost și pe ceea ce înseamnă stoparea importurilor ilegale de deșeuri, fiind depistate peste 1.300 kilograme de astfel de reziduuri. Iar acestea sunt doar o parte dintre cifrele care caracterizează activitatea desfășurată de Garda de Coastă în 2022.

Anul 2022 a fost unul încărcat pentru polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă, cu multe solicitări, dar și cu rezultate pe măsură, după cum reiese din bilanțul desfășurat la începutul acestei săptămâni. Astfel, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții instituției, anul trecut, au tranzitat punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Constanța un număr de 3.130.000 persoane și 768.000 mijloace de transport, pe ambele sensuri de deplasare.

Atenția polițiștior de frontieră a fost îndreptată spre stoparea trecerilor frauduloase ale granițelor. În consecință, au fost constatate 112 cazuri de trecere / tentativă de trecere frauduloasă a frontierei în care au fost implicate 341 persoane. Dintre acestea, aproape 160 de cetăţeni străini au fost depistaţi în tentativă de trecere ilegală a frontierei pe Marea Neagră. Față de persoanele implicate au fost dispuse măsurile prevăzute de lege, precum şi în baza acordurilor bilaterale încheiate între România şi Bulgaria.

O altă prioritate a Gărzii de Coastă a vizat traficul de țigări și tutun; în perioada menționată au fost constatate 31 de cazuri, în care au fost implicate 35 de persoane, fiind descoperită cantitatea de 15.445.814 țigarete, 15.660 țigarete electronice și 525 kilograme tutun, în valoare totală de 12.447.000 lei. Capturile au fost realizate atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe căile de comunicații sau în localitățile din zona de competență a Gărzii de Coastă.

Priorități: traficul internațional de mașini și stoparea importului ilegal de deșeuri

Traficul internațional de autoturisme furate a fost și este un alt domeniu de interes pentru oamenii legii. Pentru combaterea fenomenului infracţional pe această linie au fost executate acţiuni în punctele de trecere şi în zona de frontieră. Prin urmare, polițiștii de frontieră au constatat, în zona de competenţă, un număr de 23 infracţiuni, fiind depistate 27 autovehicule și motoare de barcă semnalate a fi furate.

De asemenea, la nivelul Gărzii de Coastă au fost întreprinse acţiuni în colaborare cu reprezentanţii Gărzii de Mediu, în vederea prevenirii introducerii în ţară a unor transporturi de deşeuri, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, procedându-se la verificarea şi controlul mijloacelor de transport, precum şi la monitorizarea specifică în zona de competenţă. Drept pentru care, anul trecut, fie în intervenții punctuale, fie în cadrul unor acțiuni de amploare, desfășurate în colaborare cu alte instituții, au fost oprite, la intrarea în ţară, 1.318 kilograme deșeuri, descoperite în containere, camioane ori în urma unor percheziții efectuate.



În plan pentru 2023: modernizarea sediilor de la Sulina, Ostrov și Agigea


La capitolul dotări, anul 2022 a fost unul „darnic”, căci polițiștii de frontieră au primit cinci șalupe maritime de intervenție, ce urmează să fie utilizate pentru patrulare și supravegherea frontierei maritime, până la 50 de mile de coastă. Pentru anul în curs, conducerea instituției a anunțat că își va îndrepta atenția, printre altele, spre finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare de la Poliția de Frontieră Băneasa, dar și către realizarea demersurilor pentru modernizarea sediilor sectoarelor de la Sulina, Ostrov și Agigea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3069 secunde