PRODUSE CONTRAFĂCUTE, DESCOPERITE LA CONSTANŢA! Valoarea lor trece de 400.000 lei

251
PRODUSE CONTRAFĂCUTE, DESCOPERITE LA CONSTANŢA! Valoarea lor trece de 400.000 lei - img20230309wa0006-1678358986.jpg
Jucării, cosmetice, parfumuri, articole de marochinărie, articole electronice. Sunt bunuri pe care oamenii legii din cadrul Gărzii de Coastă le-au indisponibilizat după ce, în urma unui control, păreau să fie contrafăcute.
 

Concret, poliţiştii de frontieră au descoperit în Portul Constanța și în P.T.F. Vama Veche bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 425.000.

lei.
 

„În data de 07.03.2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 7.000 de produse (jucării, cosmetice, parfumuri, articole de marochinărie, articole electronice) care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute”, explică oamenii legii.


Bunurile, cu o valoare de aproximativ 415.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.


În aceeași zi, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autoturism condus de către un cetățean român în vârstă de 39 de ani.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele acestuia mai multe perechi de pantaloni și genți, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.
 

„Produsele, în valoare de aproximativ 11.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale”, mai punctează reprezentanţii Gărzii de Coastă.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1675 secunde