Activități de Ziua Pompierilor, în județul Constanța

353
Serviciul voluntar pentru situații de urgență asigură intervenția pentru stingerea incendiilor, salvarea, acordarea primului ajutor și protecția persoanelor, animalelor și bunurilor periclitate de incendii și este (sau ar trebui sa fie) mâna dreaptă a primarului. Cu alte cuvinte, în cazul apariției unei situații de urgență, edilul are dreptul și obligația de a coordona intervenția serviciului voluntar.

În prezent, la nivelul județului Constanța sunt înființate un număr de 70 de servicii voluntare pentru situații de urgență, în cele 58 de comune, nouă orașe și trei municipii.

În acest an, una dintre direcțiile de acțiune ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța este desfășurarea de acțiuni comune cu serviciile voluntare pentru situații de urgență (puncte mobile de informare preventivă, exerciții demonstrative, Ziua Porților Deschise) în cadrul Campaniei naționale "Vreau să fiu voluntar".

Astfel, șase dintre serviciile voluntare vor sărbători Ziua Pompierilor prin activități demonstrative, desfășurate în comunitatea lor. SVSU Băneasa, Ostrov și Oltina vor organiza activități în incinta școlilor din localitate în data de 19 septembrie 2012, în intervalul orar 11 - 13, iar SVSU Limanu, Topraisar și Corbu, pe data de 20 septembrie 2012, în același interval orar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3489 secunde