Sediul Poliției a fost luat cu asalt de voluntari

630
Sediul Poliției a fost luat cu asalt de voluntari - eb6fa05facc89d3a26ec8698ca58a1ae.jpg
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au organizat, ieri, "Ziua Porților Des-chise", eveniment care marchează aniversarea Zilei Poliției Române ce se sărbătorește în fiecare an la data de 25 martie.
Musafiri au fost voluntarii din cadrul Centrului Regional de Resurse pentru ONG CENTRAS Constanța. Ei au vizitat Serviciul Criminalistic și Serviciul de Inter-venție Rapidă din cadrul IPJ Constanța.
Inițial, voluntarii au fost instruiți cu privire la comportamentul care trebuie adoptat pe parcursul de-rulării vizitei, ulterior, fiind conduși către baza Serviciului de Interven-ție Rapidă. Ajunși la sediul fostului DIAS, le-au fost prezentate armamen-tul din dotarea luptătorilor, mijloacele de intervenție utilizate pe parcursul derulării misiunilor și echipamentele folosite atât pe perioada antrenamentelor, cât și în timpul intervențiilor.
Vizita a continuat cu prezentarea laboratoarelor din cadrul Serviciului Criminalistic, respectiv Laboratorul Poligraf, utilizat pentru detecția comportamentului simulat. Cu această ocazie, le-au fost explicate voluntarilor principiile de funcționare ale aparatului ce se bazează pe elemente senzoriale, precum respirație, tensiune arterială și puls. O altă componentă prezentată a fost Laboratorul AFIS care administrează baza de date dactiloscopică în care se află toate urmele papilare ridicate de la fața locului. De asemenea, prezentarea Biroului de Expertize format din cele patru laboratoare, respectiv de grafoscopie și tehnica documentelor, de dactilos-copie, de traseologie și de balistică a captat atenția voluntarilor. La final, a fost vizitat Laboratorul IMAGE-TRAK care utilizează un echipament destinat identificării persoanelor în funcție de semnal-mente și potrivire facială, el fiind folosit pentru realizarea portretelor robot pe baza descrierilor martorilor sau victimelor care ulterior sunt comparate cu imaginile faciale ale tuturor persoanelor aflate în baza de date.
Musafirii polițiștilor au fost impresionați de elementele de noutate prezentate de oamenii legii și au adresat o serie de întrebări acestora, referitoare la condițiile de încadrare și despre situațiile cu care s-au confruntat polițiștii pe parcursul derulării misiunilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1806 secunde