Acuzații grave ale agenților de poliție: "Sunt șefi de poliție care nu au văzut hoți decât la televizor!"

92974
18
Acuzații grave ale agenților de poliție:
Sindicaliștii din rândul polițiștilor sunt nemulțumiți, printre altele, de modul în care șefii din secțiile de poliție verifică modul în care agenții de poliție își îndeplinesc sarcinile de serviciu sau patrulează. Astfel, într-un comunicat de presă publicat de Sindicatul Național al Agenților de Poliție, se precizează: 


"Salariile agenților de poliție, și nu numai, sunt mici în comparație cu starea socio-economică actuală și riscurile pe care le implică meseria de polițist. Există agenți de poliție care au o fișă a postului în care sunt prevăzute 146 de atribuții, iar singura atribuție practică a șefului său e să verifice dacă agentul și-a indeplinit toate cele 146 de atribuții. Hilar și absurd în același timp sau ... de râsu’-plânsu’, vorba românului!". 


Mai mult, limbajul folosit este tendențios la adresa șefilor: "În Poliția Română a mileniului III și în epoca smartphone-urilor încă se mai află unii șefi cu privirea încrucișată din cauza cozorocului de la cascheta plină cu lauri care efectuează controale ale agenților de siguranță publică după ce au fost la vreo nuntă sau botez și pe deasupra și cu "audiență" (prietenă, soție, amantă, etc.) în mașina personală că deh!, cumva trebuie să arate la toată lumea că-i «șăf»".


Reproșuri sunt făcute și referitor la programul de lucru al agenților de poliție: "Referitor la programul de lucru, deși majoritatea agenților de siguranță publică doresc 12 ore program de lucru (în cursul zilei) – 24 de ore timp liber urmate de 12 ore program de lucru (în cursul nopții) – 48 de ore timp liber, unii șefi nu doresc acest program pentru că ... le este mai greu să tracaseze subordoanții prin planificarea lor în mod haotic și fără a exista o predictibilitate a programului. 


Mai nou, sau de când e lumea ar spune unii polițiști, s-au introdus variantele de patrulare în care agenții de siguranță publică trebuie să staționeze obligatoriu în raza unor camere video de ... amorul artei și doar pentru plăcerea unor șefi care nu au văzut hoți decât la televizor, iar pauza de masă de 20 de minute trebuie luată de polițiști pe ascuns prin nu știm ce cimitire sau ganguri ca nu cumva să fie observați de ochii vigilenți ai unora care încă nu au aflat că și polițiștii au nevoie de hrană în orele de serviciu, lucru de altfel normal pentru toți angajații din România. Dreptul la pauză de masă este stipulat în art. 27 din Acordul colectiv privind raporturile de serviciu semnat de către Ministerul Afacerilor Interne la data de 22.05.2013"


Iar sindicaliștii au adăugat: "Problema legată de aceste variante de patrulare se referă la rezultatele acestei invenții "extraordinare" pentru combaterea faptelor antisociale, rezultate care întârzie să apară pentru ca unii șefi trăiesc cu iluzia că hoții stau pe lângă camerele de supraveghere. Dacă acești șefi stabilesc variante de patrulare al agenților de siguranță pubică atunci ni se pare normal să își asume și rezultatele acestuia pentru că și în sistemul militar generalul răspunde de planul de acțiune al soldaților.


Una peste alta, subliniem faptul că este nevoie de o revigorare financiară a sistemului de poliție în care polițiștii să nu fie dați la o parte si urgent schimbarea mentalității sefilor față de subordonați și de munca acestora. Pe această cale transmitem tuturor polițiștilor să nu ezite să ne informeze cu privire la probleme pe care le întâmpină în activitatea profesională".


Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
e greu...
28 mai 2015
nu oricine...

E greu Sa stai langa un om cu o astfel de meserie,ca femeie.Trebuie Sa fiu o femeie puternica SI adevarata Sa.l intelegi,Sa.l ncurajezi,Sa.i Dai aripi,Sa.i stai alaturi SI Sa.l astepti.La greu nu Sta niciuna.La bine vin tarfele imediat.

sergiu
28 mai 2015
adevar

Nu sunt acuzatii, e doar ceva din putinul adevar care se cunoaste

un agent
28 mai 2015
sefu' bravu'

Nu sunt unul de ala care ravneste la scaunul Ofiterului ; nici n am cum intrucat n am pile cu toate ca intelectual m as putea " bate " cu o droaie de ofiteri cu "functii" cica. Dar am observat in cei cativa ani ,numai,de strada ca de frica sa nu si piarda functiile bine platite ,90% dintre sefi ii pupa n dos pe toti cei ce fac parte din scursura societatii( politicieni,interlopi,oameni de afaceri frustrati) in lov sa si apere subordonatii. Rusine celor ca ei si stima agentilor fara de care amarata asta de tara ar fi si mai vai de mama ei!

nae
29 mai 2015
n

siii , lucrul cel mai important !!! criteriile si coieficientii dupa care se fac salariile ??? este prea mare diferenta intre salariile ofiterilor si ce-a a subofiterilor,cu aceeasi vechime ,varsta ,etc.,cu studii superioare si ce mai vreti ,etc. , cei din sindicat ar trebui sa se gandeasca bine la asta ,ptr. ca nu este corect fata de majoritatea politistilor ,pe care ii reprezinta !!!

Lae
29 mai 2015
Nesimtire

Exista agenti care vor sa-si faca treaba, dar nu pot, din cauza telefoanelor primite de "sus" ca "x" este nepotul nu stiu carui senator, ca "Y" e mare mahar si are nu stiu ce club. Amenintari cu demisia, cu degradare, cu penalizari...asta-i tara in care traim.

tzeposu
29 mai 2015
afirmatii gratulate

Domnule sau domnilor care ati postat acest articol....nu vă supărati pe mine dar sinteti ca niste curve din alea care ar vrea s.o facă dar dacă află bărbatul... Spuneti mă pe fată ce s.a intimplat si ce vreti o tot dat i de gard . Dacă vreti să se facă ordine odată luati calul de căpăstru...nu spuneti din ce judet sinteti ce vreti o tot plimbati de cilo colo si creati si o atmosferă necorespunzãtoare in colectiv.... Ca să nu o mai lungesc eu unul dacă as avea putere v.as da afară....cu aveti coloana vertebrală...nu sintwti bărbati....drept să vă spun nu as avea curajul si nici plăcerea să fac serviciul impreunà cu voi....si să maistiti că nu sint nici soarece de birou nici incadrat direct

garcea
29 mai 2015
militienii

mai bine desființează politia si îi angajează pe ăstia de la zip escort sau altă firmă ca îsi fac treaba mai bine ! politia= gaură în buget

Geo
29 mai 2015
politia

Mana in mana cu hoti adu hotu ca lai prins si eu ii dau drum, dam amenda la omu cinstit ca are 56 km la ora da hotu tre sa dea spaga ca omu legi are salariu mic, da daca nu iti convine de ce stai in sistem, iti place sa stai cracanat in mijlocu soselei ca magaru, ce tare sunt eu, dominolr politai ori va faceti treaba ori daca nu va convine demisia cumau facut si altii, incercati sa vedeti in sistemul rural masinile neinmatriculate, condusul fara permis, drogurile care se vand in scoli, furturile la care stiti cine sunt autori si nu faceti nimic si toate celelalte

Femeie puternica
29 mai 2015
femeie adevarata

Doar o femeie puternica SI adevarata,devotata SI fidela,care ofera o imagine exemplara,poate Sta langa un om cu aceasta meserie.La greu SI la Rau este ffffff greu,la bine dau busna profitoarele,pentru imagine SI publicitate ieftina.Unele ptt bani.Dumnezeu e mare...

ilie razvan
30 mai 2015
increngatura incepe sa dispere!

In politie ,ca in orice domeniu care tine de stat ,exista o coruptie absoluta,la toate nivelele!Agentii si subofiterii cu experienta,au ajuns la concluzia ca asa nu se mai poate,ca sa fiu mai precis,lacomia si calicia ofiterilor superiori s sefilor a atins cote inimaginabile,isi folosesc agentii pt diverse mijmasuri,de la spaga pina la musamalizari,iar pt agenti nu prea mai ramine nimik,de aceeacse revolta subofiterii,volum de munca enorm,bani putini,rechizite si benzina vin cu ele de acasa,sint de inteles,dar,au uitat un aspect,cind pazesc hotii la furat sau cind iau spaga pe sosea uneori la pontul dat de interlopi,asta cum se numeste,gainarie sau sclavie sub interlop,pt ce platim impozite ,pt interlopi in uniforma,scuze dar eu sint patit,si nu oricum,18 spargeri in nici 6 ani,cind am prins hotii,procurorul a dat amenda administrativa de 1000 lei iar eu paguba de peste 15000 lei...cum suna asta!Ghinion de nesansa,agentul sef de la acea vreme a musamalizat tot impreuna cu procuroarea,bucuresteanca ca si mine,hotii tigani,seful de post dimbovitean,mafiot de origine f rara!Sa mai continui!

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3114 secunde