ACUZAȚII GRAVE: Casele de amanet și tâlharii sunt mână în mână?

2418
6
ACUZAȚII GRAVE: Casele de amanet și tâlharii sunt mână în mână? - valentinburlacu4-1347375130.jpg

Articole de la același autor

Aproape că nu trece o zi fără ca o femeie sau un copil să nu fie atacați, ziua în amiaza mare, pe străzile din Constanța și să le fie smulse bijuteriile ori telefoanele mobile. Comisarul șef Valentin Burlacu, șeful Poliției Constanța, consideră că atitudinea patronilor caselor de amanet contribuie, chiar dacă neintenționat, la înmulțirea acestor fapte. Drept pentru care intenționează să ia măsuri.

Aleile dintre blocuri, marile bulevarde, parcurile - niciunul dintre aceste locuri nu mai este sigur, nici măcar ziua în amiaza mare. Bătrâne care merg la piață sau femei care se întorc de la serviciu sunt îmbrâncite ori trântite la pământ de tineri dubioși care le smulg lănțișoarele de aur ori cerceii din urechi. Astfel de fapte violente aveau loc zilnic în Constanța în urmă cu câteva luni; în prezent, spun polițiștii, numărul lor a mai scăzut, dar încă sunt multe victime.
Iar atitudinea patronilor de case de amanet, unde ajung, invariabil, lucrurile furate, nu este deloc de ajutor, consideră comisarul șef Valentin Burlacu, șeful Poliției Constanța.
"Casele de amanet sunt deschise non-stop. Îmi vine greu să cred că, la ora 3,00 dimineață, sunt mulți oameni care vor să-și amaneteze bijuteriile. Iar angajații acestor unități primesc fără rezerve un cercel adus de un minor, sau un lănțișor. Pentru că au fost astfel de situații, căci tâlharul nu reușește să-i fure ambii cercei. În plus, au fost situații când nici nu i-au legitimat pe cei care au adus bunurile, iar când au fost întrebați, au susținut că le-au luat în nume propriu, nu pe firmă și nu aveau de ce să le ceară datele. Sunt supărat pe cei de la casele de amanet!", a afirmat șeful Poliției Constanța.

Se întoarce foaia!
În încercarea de a scădea numărul tâlhăriilor și a-i identifica mai repede și mai ușor pe autorii unor astfel de fapte, reprezentanții Poliției Constanța au organizat întâlniri cu administratorii și proprietarii acestor unități. "Ne-am întâlnit cu ei, anul trecut și anul acesta, și le-am explicat că există dispoziții legale pe care trebuie să le respecte și dacă le respectă, ne ajută. De exemplu, camerele de supraveghere; pe imaginile surprinse de cele montate la casele de amanet nu se poate distinge nimic, sunt montate doar de formă. Nu am găsit, însă, înțelegere la reprezentanții acestor unități pentru a respecta prevederile legale privind normele de siguranță. Eu consider că această atitudine este una ilicită, este un act de favorizare a infractorului", a explicat comisarul șef Burlacu.
Drept pentru care, șeful polițiștilor constănțeni anunță că, dacă situația nu se va schimba, vor fi luate măsuri de sancțiune și tragere la răspundere. "Până acum am fost eleganți, am încercat să ne înțelegem, dar urmează să fie luate măsuri cât de poate de dure. Avem în plan organizarea unei noi întâlniri, în luna octombrie, în care le vom pune în vedere, din nou, să respecte prevederile Legii 333/2003, privind asigurarea pazei. Desigur, vor avea la dispoziție termenul legal de timp, după care vom trece la luarea de măsuri", a atenționat comisarul șef Burlacu.

Comentează știrea

dan
12 septembrie 2012
fara

nu aveti nicio sansa. deoarece mazare le-a promis protectie mafiotilor din constanta in schimbul voturilor,demersurile voastre sunt fara valoare.

PAX
12 septembrie 2012
Excrocii

Toata tara e plina de excroci! Bineinteles ca nici patronii caselor de amanet nu fac exceptie, cum nu fac exceptie nici firmele care colecteaza fierul vechi. Traim intr-o societate care are drept temelie incultura, hotia, minciuna, dar mai ales prostia! Nu intamplator populatia Romaniei are cel mai mare procent de analfabeti din Europa... Politia, care are si ea procentul standard de prosti sau hoti in randurile ei, trebuie sa ia masuri dure, altfel excrocii vor deveni majoritari printre noi...

marinel
12 septembrie 2012
Un oras plin de hoti

Cel mai bun exemplu il reprezinta cele 2 case de amanet situate in intersectia Stefan cel Mare cu Atelierelor (foarte aproape de Politie), acolo zilnic pot fi vazuti cateva zeci de infractori care stau pe trotuar si acosteaza trecatorii.

Vali
12 septembrie 2012
Camere

Camerele trebuiesc instalate si controlate de politie, atat la casele de amanet, cat si la depozitele de fier vechi, obligatoriu. Nu-i de joaca cu inmultirea alarmanta a banditilor...

MANGALIOT
12 septembrie 2012
jafuri in MANGALIA

Cum este posibil sa-ti intre in casa pe gem,la etaj, cu tine in casa? Nu se fac simtiti deloc,parca ar da cu ceva ca sa nu te trezesti si ei sa opereze in voie Str Rozelor din Mangalia este terorizata , in fiecare noapte intra in apartamente,nu are nici o importanta etajul.Politia chemata da din umeri, SE FAC ca ridica probe , amprente............. PANA CAND?! Unde sa cerem protectie?

Vox Dei
12 septembrie 2012
@escrocii :)

In mare sunt de acord cu tine dar corect este : escroc , escroci si nu " excroci ".

Răspuns la: Excrocii
Adăugat de : PAX, 12 septembrie 2012
Toata tara e plina de excroci! Bineinteles ca nici patronii caselor de amanet nu fac exceptie, cum nu fac exceptie nici firmele care colecteaza...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : 49 de unități școlare nu au aviz sanitar
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Directori schimbați în școlile constănțene
Pagina a fost generata in 0.608 secunde