Răducu Popescu îl acuză de distrugere pe Daniel Funeriu

684
Răducu Popescu îl acuză de distrugere pe Daniel Funeriu - raducuisj1338496226-1346619068.jpg

Vineri, 31 august, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, împreună cu secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Stelian Victor Fedorca, aflat în vizită de lucru în județul Constanța, a verificat stadiul de pregătire a unităților de învățământ din județ pentru anul școlar 2012-2013, îndeosebi a unităților de învățământ care au clasă pregătitoare.


Un alt obiectiv al inspectorului școlar general și al secretarului de stat a fost monitorizarea modului în care se realizează sesiunile de formare a cadrelor didactice care vor preda la clasa pregătitoare, oprindu-se să discute cu formatorii și cadrele didactice la cele trei centre de formare: Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, Școala cu clase I-VIII "Dan Barbilian" și Școala cu clase I-VIII "Mircea Dragomirescu" Medgidia.

Referitor la ceea ce a constatat pe teren, prof. dr. Răducu Popescu a declarat: "Într-un timp foarte scurt, a trebuit să ne mobilizăm toate resursele pentru ca elevii și cadrele didactice din clasele pregătitoare să înceapă cu dreptul anul școlar, deși din start acest experiment era sortit eșecului. De aceea, am toată aprecierea față de directorii și dascălii care au rămas în activitate în perioada vacanței, pentru a se pregăti corespunzător, salvând astfel onoarea profesorului și împiedicând distrugerea sistemului de învățământ. Am constatat în unele școli pe care le-am vizitat că mobilierul pentru clasa pregătitoare nu a ajuns încă, ceea ce confirmă încă o dată ideea că proiectul clasei pregătitoare s-a făcut pe genunchi, fără un studiu de impact, putând fi tradusă ca o încăpățânare a unui om ce și-a dorit distrugerea sistemului educațional din România".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Directori schimbați în școlile constănțene
Pagina a fost generata in 0.283 secunde