Laureații Galei Tânărului Actor Hop 2012

466
Laureații Galei Tânărului Actor Hop 2012 - galatanaruluisabrinaiaschevici-1346599739.jpg

Articole de la același autor

Ediția a XV-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfășurată la Casa de cultură "Euxin" din municipiul Mangalia, s-a încheiat în seara zilei de 1 septembrie.

Juriul - format din Radu Afrim (regizor), Florin Fieroiu (coregraf), Radu Macrinici (dramaturg), Virginia Mirea (actriță), Marius Rizea (actor) - a decis oferirea următoarelor premii.

Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP, Premiul "Ștefan Iordache", a fost acordat actriței Sabrina Iașchevici, pentru rolul Winnie din spectacolul "Ce zile frumoase!", de Samuel Beckett. Premiul se acordă în memoria marelui artist Ștefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediții ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment și al susținerii tinerilor la început de carieră. Începând de anul trecut, organizatorii Galei au decis ca Premiul "Ștefan Iordache" să devină Marele Premiu Al Galei. Acesta a fost acordat, începând cu ediția 2009, pentru cel mai bun actor la secțiunea individual.


Premiul pentru cea mai bună actriță, secțiunea individual, a fost acordat actriței Loredana Cosovanu, pentru "Crize", după Mihai Ignat.


Premiul pentru cel mai bun actor, secțiunea individual, a fost acordat actorului Andrei Chiran, pentru rolul Alan în "Equus", de Peter Schaffer.


Premiul pentru cea mai bună trupă de actori - secțiunea grup, a fost acordat trupei de actori care a prezentat spectacolul "Zece", scris și regizat de actorii: Ági Ábrahám, Krisztina Bíró, Noémi Daróczi, Éva Imre, Csaba Marosán, Bence Molnár, Rita Sigmond, Emese Simó, Zsolt Vatány.


Premiul Sică Alexandrescu (începând cu a V-a ediție), premiul special al juriului, s-a acordat ex aequo actriței Simona Arsu, pentru rolul Groparul, din spectacolul "Noaptea Bufonilor", după texte de William Shakespeare, și actorului Alexandru Nagy, pentru rolul Domnul cu baston din "Buzunarul cu pâine", de Matei Vișniec.


Premiul Yorick, oferit de către revista Yorick, prin Editura Nemira, s-a acordat actriței Andreea C. Hristu, care a interpretat în secțiunea Individual "Magazinul cu fleacuri", de Botos Bálint și Andreea Chindriș.


Premiul Timică, oferit de Asociația Master Class, s-a acordat actriței Fulvia Folosea, pentru "Concert de binefacere", după Eric Bogosian.


Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei tirade de teatru clasic oferit de actrița Dorina Lazăr nu s-a acordat.
Premiul Publicului, la secțiunea individual, Cea mai bună actriță, a revenit Claudiei Chiraș, pentru "Sinuciderea Ancăi", după Adrian Sandu, iar cel mai bun actor a fost desemnat Alin Stanciu, care a interpretat "Omul care ascultă muzică la căști pe trotuar", după "Paparazzi", de Matei Vișniec. La secțiunea grup, trupa de actori care a prezentat spectacolul "Zece" a fost confirmată și de public.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Gong final pentru Gala Tânărului Actor HOP
Pagina a fost generata in 0.3982 secunde