ADEVĂRUL DESPRE TAXA AUTO!

2709
ADEVĂRUL DESPRE TAXA AUTO! - fond-1351272952.jpg

Articole de la același autor

Cum se minte poporul? Cu televizorul și cu informații aruncate în eter de către politicieni care știu că manipularea este cea mai importantă armă a zilelor noastre! Asta s-a întâmplat și cu taxa auto (taxa pentru emisii poluante), despre care toate televiziunile au informat că A FOST SUSPENDATĂ!

A fost sau nu suspendată taxa auto? Mulți români auzind televiziunile vuind au dat fuga la Serviciul Înmatriculări pentru a-și aduce "rabla" cumpărată din țările europe-ne în legalitate, firește, fără a plăti birul impus de guvernele anterioare.

Iar asta pentru că reprezentanții Guvernului au ieșit la înaintare cu "bomba" ce avea să îmbuneze sufletele românilor sătui de cât au fost batjocoriți în anii precedenți prin impunerea unei taxe pe care in-stanțele din România au decretat-o, la unison, a fi nelegală și care încalcă principiile europene.

Așadar, guvernanții au aprobat, de curând, ordonanța de urgență prin care s-a suspendat taxa auto, însă nu s-a precizat un detaliu extrem de important: că taxa auto suspendată se referea la autoturismele înmatriculate în țară înainte de 1 ianuarie 2007, mașini care, de asemenea, prin Legea nr. 9/2012, se prevede achitarea taxei pentru emisiile poluante la revânzarea lor.

ADEVĂRUL este că taxa auto (taxa pentru emisiile poluante) nu a fost suspendată, iar Legea nr. 9 din 2012 se aplică în continuare!

Care este realitatea?

Informațiile apărute în presă i-au bulversat până și pe juriști ori avocați, mulți dintre aceștia fiind, din păcate, încă în eroare cu privire la acest aspect. Cei care, însă, nu înghit informația așa cum vine și au "obiceiul prost" să mai verifice și textele de lege pentru a se convinge care e realitatea, se pot convinge de ADEVĂR.

Avocatul Viorel Papu, de la Constanța, face parte din această ultimă categorie.

El explică pe blogul său și ne-a spus și telefonic care este crunta realitate: "Din străfundurile necesității de fonduri la bugetul de stat s-a născut Legea nr. 9/2012, care a înlăturat discriminarea prevederilor anterioare și a stabilit, printr-o exprimare demnă de tehnica abstractului, că noua taxă - cea pentru emisiile poluante - va fi achitată și de către cetățenii care achiziționează autovehicule second hand de pe teritoriul României și pentru care nu s-a achitat niciodată nici taxa de primă înmatriculare și nici taxa pe poluare".

El mai precizează că "la scurt timp după intrarea în vigoare a taxei pentru emisiile poluante prevăzută de Legea nr. 9/2012, ministru Laszlo Borbely a anunțat că taxa pentru emisiile poluante se va suspenda parțial exact pentru cei care o făceau să nu mai fie discriminatorie. Astfel s-a născut prima ordonanță de urgență din anul 2012. Pentru binele poporului, limitându-și setea de bani la bugetul de stat, s-a dispus ca prevederile art. 4 alin. (2) din Legea nr. 9/2012 să fie suspendate până la 1 ianuarie 2013 (după alegeri). Totodată s-a dispus ca persoanele care au plătit taxa pentru emisiile poluante în perioada mai scurtă de o lună în care a fost în vigoare legea plină, taxă achitată pentru autoturisme second hand înmatriculate anterior pe teritoriul României, să primească banii înapoi. Parlamentul a ajuns, în octombrie, la măiastra concluzie că OUG nr. 1/2012 trebuie aprobată exact în forma în care o emisese Guvernul. Președintele nu a putut decât să fie de acord.

Pe românește și pe scurt, în concluzie: cei care au plătit taxa auto în ianuarie 2012 pentru mașini second hand deja înmatriculate pe teritoriul României au dreptul să li se restituie pe cale administrativă sumele plătite încă de la intrarea în vigoare a OUG nr. 1/2012 iar nu începând cu momentul aprobării acesteia - octombrie 2012. Celelalte persoane care au achitat taxa începând cu anul 2007 pentru autoturisme second hand înmatriculate anterior într-un stat membru al UE trebuie să se adreseze instanțelor de judecată".

Așadar, nu există nici cea mai mică modificare în ceea ce privește taxa auto. Oamenii trebuie să ajungă tot în instanță pentru a-și recupera banii pe taxa pe care sunt puși să o plătească.

Potrivit aceluiași avocat, procesele pentru recuperarea acestei taxe, la Constanța, durează maximum un an, și este modalitatea cea mai sigură ca oamenii să-și recupereze banii luați de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4933 secunde