Adi Tobă a părăsit scaunul de inspector șef al Poliției de Frontieră Constanța

1636
Adi Tobă a părăsit scaunul de inspector șef al Poliției de Frontieră Constanța - b4a1a199b07b19aba0208f1608d23c8e.jpg
Comisarul șef Adi Octavian Tobă a fost eliberat din funcția de inspector șef al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Constanța prin ordin al ministrului MAI, Vasile Blaga.
Ordinul a fost pus în aplicare, zilele trecute, iar Adi Tobă a predat deja gestiunea adjunctului său, comisarul șef Ionel Trușan, care a preluat și interimatul instituției.
Contrar zvonurilor că Adi Tobă se află la dispoziția IGPF, el a optat deja pentru o funcție de ofițer specialist, astfel că va lucra, în continuare, în cadrul IJPF Constanța.
Cunoscut ca cel mai longeviv șef de inspectorat din ultimii ani, comisarul șef Adi Tobă a fost apreciat mai tot timpul de șefii de la București, dar și de subordonați.
El a fost numit la comanda IJPF Constanța în anul 2005, iar în 2007, a primit diploma și placheta de onoare ca fiind cel mai bun șef de inspectorat, precum și pentru polițistul anului la nivelul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române. Mai mult, pe parcursul anilor, se vehicula că Adi Tobă va prelua chiar comanda Direcției Poliției de Frontieră Constanța, lucru care nu s-a întâmplat, între timp, instituția fiind desființată.
Apreciat și premiat de mai marii IGPF-ului, ceva a deranjat în ultimul timp, iar controalele de la București au devenit tot mai dese, semn că cineva, acolo sus, era nemulțumit și dorea eliberarea postului, lucru care nu s-a lăsat prea mult așteptat.
"Oricum a rezistat destul în funcția asta, dacă ținem cont de mâncătoriile care sunt în Poliție. De ani de zile au tot fost reclamații anonime la adresa lui, însă a trecut cu bine peste toate. Ceva s-a întâmplat acum, iar lucrurile au luat altă întorsătură. Pentru mulți a fost un șef bun care știa, în primul rând, cum să se comporte cu subalternii", a declarat sub protecția anonimatului un ofițer din cadrul IJPF Constanța.
Și cum la orice plecare dintr-o funcție cheie începe bursa zvonurilor, acestea nu s-au lăsat așteptate nici în curtea Poliției de Frontieră Constanța.
Primele nume ale unor posibili inspectori șefi au apărut deja. Cap de listă este comisarul Dumitru Radu, directorul Școlii de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră (SFICPPF) Constanța. Cum Școala Poliției de Frontieră de la Constanța ar urma să se desființeze, directorul Radu ar fi candidatul ideal pentru mulți. Cel de-al doilea pretendent ar fi comisarul șef George Dorel Popa, actualmente interimar la IPJ Constanța. Pe de altă parte, se iau în calcul și ceva surprize impuse de conducerea de la București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5276 secunde