Adio mașini înmatriculate în Bulgaria:Poliția vrea să limiteze circulația lor pe teritoriul României

987
2
Adio mașini înmatriculate în Bulgaria:Poliția vrea să limiteze circulația lor pe teritoriul României - inselaciunimasini183335300-1314082455.jpg
Poliția română vrea să limiteze circulația pe șoselele de la noi a autoturismelor înmatriculate în alte țări deoarece acestea sunt mult mai greu de verificat în trafic, iar șoferii care le conduc pot scăpa de sancțiunile din România dacă încalcă legea.

Potrivit unui proiect înaintat de Poliția Rutieră Ministerului de Interne, șoferii romani care își înmatriculează mașinile în Bulgaria sau în orice altă țară a Uniunii Europene nu vor mai putea să circule cu autovehiculele în România mai mult de trei luni. Practic, la prima oprire in trafic, masina va fi introdusă într-o bază de date a poliției, iar după 90 de zile aceasta va trebui fie înmatriculată în Romania, fie scoasa din tară.

Polititii spun că pe străzile de la noi cicrulă tot mai multe mașini înmatriculate în străinătate, în special în Bulgaria, iar acestea sunt foarte greu de identificat în trafic în cazul unui accident. De asemenea, politistii se plâng și de faptul că nu pot verifica dacă aceste autoturisme au toate actele în regula sau dacă au asigurări și impozite plătite la zi. În plus, un șofer care conduce o mașina cu număr de Bulgaria poate scăpa și de plata amenzilor, mai ales a celor de radar.

Înscrierea autoturismelor în Bulgaria a fost soluția găsită în ultimii ani de tot mai mulți români care au cumpărat mașini second hand din străintate și au vrut să scape de plata taxei de poluare din România care poate ajunge și la câteva mii de euro. Nu există o evidență clară a acestor cazuri, dar estimările făcute de poliția rutieră arată că în România circulă în jur de 100.000 de mașini cu numere de Bulgaria.


Comentează știrea

gigel
24 august 2011
nr de bg

politia vrea sa limiteze multe dar reusite nu prea sunt ,de ce nu limiteaza spaga ,numere de bg sunt in toata europa

nr de RO
29 august 2012
nr de RO

gigele sigur ai un bmW pisicuta la care asculti manele toata ziua, si cu care poluezi mai mult decat soba bunicii, eu sunt PRO, in caz de acident alergi de iti sar capacele cu asigurare de bg... asa ca inmatriculati masinile in RO

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3634 secunde