Pe făraș!

Adjunctul IPJ Constanța, Dorin Colidiuc, cercetat disciplinar de Corpul de Control al MAI

2793
Adjunctul IPJ Constanța, Dorin Colidiuc, cercetat disciplinar de Corpul de Control al MAI - abd9d609346bb9043efb0b93aab2cedb.jpg
Unul dintre adjuncții șefului IPJ Constanța, comisarul șef Dorin Colidiuc, este cercetat disciplinar în urma unor reclamații privind activitatea profesională. În acest sens, reprezentanții Corpului de Control al Inspectoratului General al Poliției Române se află la Constanța pentru a face verificări cu privire la aceste sesizări. Mai mult, una dintre reclamațiile care îl vizează pe Colidiuc se pare că a fost făcută chiar de fostul șef al IPJ Constanța, comisarul șef Aurelian Zaheu (pensionat în urmă cu o săptămână), care i-a întocmit raport deoarece a fost nemulțumit după ce adjunctul său i-a ignorat un ordin de serviciu. Din câte se pare, la data de 9 februarie, Colidiuc a primit ordin de serviciu pentru a se deplasa la Mangalia, unde ar fi trebuit să coordoneze cercetările cu privire la o tâlhărie petrecută la o casă de pariuri. Deși ordinul venea de la superiorul său, Colidiuc ar fi refuzat să-l execute, astfel că nu a mai ajuns la Mangalia.
Adjunctul IPJ Constanța, comisarul șef Dorin Colidiuc, a evitat să răspundă, ieri, la telefon pentru a i se lua un punct de vedere cu privire la acuzațiile care i se aduc. Totodată, deși, ieri, acesta ar fi trebuit să participe la o conferință de presă organizată la sediul IPJ Constanța, el nu a mai venit. De altfel, nu este pentru prima dată când Colidiuc se ascunde și refuză să facă declarații presei.

Colidiuc nu este la prima luptă cu reprezentanții MAI
Dorin Colidiuc a fost numit adjunct al șefului IPJ Constanța în anul 2006, la scurt timp după ce comanda IPJ a fost preluată de comisarul șef Victor Popescu. Cunoscut printre colegi drept "omul lui Popescu", deoarece venea de la aceeași structură ca și șeful său, respectiv, Crimă Organizată, Colidiuc a reușit să rămână pe postul de adjunct chiar și după ce "mentorul" său, Victor Popescu și-a dat demisia din funcția de inspector șef al IPJ Constanța.
Dorin Colidiuc a fost confirmat pe postul de adjunct al șefului IPJ Constanța în urma unui așa-zis concurs. El a candidat singur, după ce contracandidatul său la acea vreme, comisarul șef Constantin Bizadea, nu s-a mai prezentat la examen. În aceste împrejurări, Colidiuc a devenit adjunct al șefului IPJ Constanța, obținând nota generală 7,53. De altfel, pe parcursul celor patru ani, el nu prea a ieșit în evidență la locul de muncă, nefiind întâlnit prea des, pe teren, așa cum se întâmplă cu alți șefi de la IPJ Constanța care sunt primii la fața locului când are loc vreo infracțiune gravă. În schimb, Colidiuc a făcut ceva vâlvă, atunci când s-a judecat cu IGPR-ul.
În luna iunie 2007, Consiliul Superior de Disciplină din cadrul IGPR a dispus trecerea pe o funcție inferioară, de până la specialist I, a comisarului Dorin Colidiuc, adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție Constanța. Comisarul Colidiuc a apărut în fața Consiliului de Disciplină după ce a fost luat în vizor de conducerea IGPR odată cu ampla anchetă ce a vizat arestarea bandelor de interlopi din Constanța, pentru că nu ar fi acționat corespunzător. Deranjat de decizia superiorilor de la București, Colidiuc a atacat decizia emisă și a chemat în judecată Inspectoratul General al Poliției Române și Ministerul Internelor și Reformei Administrative. Rămâne de văzut ce se va întâmpla de această dată, deși surse din IGPR dau ca sigură pensionarea anticipată a comisarului șef Dorin Colidiuc, pentru a nu fi nevoit să revină pe o funcție inferioară celei pe care o deține în prezent.

MAI a dispus un control de fond la Poliția Transporturi Constanța
Ministerul Administrației și Internelor a trimis o echipă de control la Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța.
Inspectorii de la București vor efectua un control de fond la nivelul secției, urmând ca la finalul acțiunii să se tragă concluziile și să se ia măsurile ce se impun. Specialiștii MAI vor lua la puricat toate actele și hotărârile emise de Poliția Transporturi Constanța.
În acest timp, comandantul secției, comisarul șef Ștefan Munteanu, a intrat în concediu medical, fără a putea fi contactat pentru a comenta scopul acestui control. (C.Z.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.603 secunde