Curtea de Apel Constanța cere cercetarea disciplinară a fostului președinte al Tribunalului, judecătorul Doina Drăguinea

2604
Curtea de Apel Constanța cere cercetarea disciplinară a fostului președinte al Tribunalului, judecătorul Doina Drăguinea - 0d3d81a9e226a7158a77a5b862311b4e.jpg
Constanța, Nicolae Stanciu, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii cercetarea disciplinară a fostului președinte al Tribunalului Constanța, judecătorul Doina Drăgui-nea. Motivul este unul deosebit de grav. Judecătoarea ar fi întârziat, în mod voit, redactarea unor hotărâri judecătorești, și ar fi ascuns aceste "detalii", prezentând o situație "distorsionată" Curții de Apel Constanța în ceea ce privește situația redactărilor.
Mai exact, ea raporta și trăgea la răspundere, eventual, pe colegii săi judecători dacă nu redactau sentințele în termenul prevăzut de lege, dar în ceea ce o privește, dacă tot întocmea rapoartele, se "fofila" de la a prezenta situația reală și în ceea ce privește situația dosarelor "patronate" de ea.
Așa se face că "un număr considerabil de dosare", după cum ne-a comunicat, ieri, conducerea Curții de Apel Constanța, au rămas în stand-by și vreme de … trei ani, justițiabilii din respectivele dosare neputând beneficia de calea de atac pentru că hotărârile din dosar nu erau redactate.
În adresa înaintată președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreieș, președintele Curții de Apel Constanța, judecătorul Nicolae Stanciu, spune următoarele: "Vă sesizăm în conformitate cu dispozițiile art. 45 din Legea 317/2004, pentru efectuarea de verificări de către inspectorii din cadrul Serviciului de inspecție judiciară pentru judecători a doamnei judecător Drăguinea Doina, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. i din Legea nr. 303/2004 (efectuarea cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile).
Menționăm că doamna Drăguinea Doina a îndeplinit până la data de 1 mai 2009 funcția de președinte al Tribunalului Constanța. În această calitate aceasta a ascuns faptul că are redactări restante în ultimii trei ani, trimițând Curții de Apel Constanța o situație distorsionată în ceea ce o privește.
Deși în cursul lunii august i s-a atras atenția asupra acestui fapt, până în prezent nu are toate redactările restante efectuate. Alăturat vă prezentăm adresa Tribunalului Constanța privind situația redactărilor cât și situațiile trimise Curții de Apel Constanța".
Conducerea Curții de Apel Constanța spune că, în ceea ce privește personalul auxiliar de specialitate care nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu, s-a dispus efectuarea de cercetări prealabile.
Judecătorul Doina Drăguinea a fost "vestită" pentru atitudinea dictatorială pe care a afișat-o față de, în special, personalul auxiliar din cadrul Tribunalului Constanța atâta timp cât a fost președinta instanței. Mai mult decât atât, ea a fost implicată și în mai multe scandaluri de presă, mass-media locală acuzând, de exemplu, atitudinea judecătoarei în dosarul clanului Vasea, în care a dispus audierea inculpaților în ședință secretă, zi de zi, pentru ca după aceea să-i pună în libertate, iar din acel moment, respectiv acum doi ani de zile, să nu se mai facă vreun pas important în cercetarea judecătorească a dosarului.
Mai mult decât atât, de curând, judecătoarea Drăguinea și-a arătat interesul de a participa la concursul care va avea loc, se pare în luna decembrie, pentru ocuparea (sic!) postului de președinte al Tribunalului Constanța, alături de președintele desemnat cu delegație de CSM, judecătorul Vasile Cosac Cărbune. Asta după ce la examenul pentru promovarea în aceeași funcție de conducere, susținut în perioada aprilie - iunie 2009, a obținut nu mai mult decât nota 5,84. Nu mai punem că, de câteva săptămâni, judecătorul Drăguinea se află în concediu medical…, probabil justificat.
Numai că această cercetare disciplinară solicitată CSM-ului de către conducerea Curții de Apel Constanța nu va da deloc bine în "dosarul de cadre" al magistratului și, firesc ar fi ca judecătorul arătat cu degetul să aștepte un răspuns al CSM în această privință și abia apoi să încerce să acceadă, din nou, într-o funcție de conducere, pentru a-și satisface setea de autoritate și putere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 29 Octombrie 2009
Stire din Eveniment : Cinci jandarmi vor pleca în Kosovo
Pagina a fost generata in 2.4296 secunde