Administratorul unei firme din Constanța, reținut de DNA pentru șantaj

244

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Națio-nale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța l-au reținut pe Ion Ștefan Juncănaru, administrator al SC Izol Just SRL, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de șantaj. 

Un bărbat din Mangalia i-a sesizat pe polițiști cu privire la faptul că a fost constrâns, prin amenințări și bătăi, de Juncănaru să-i vândă învinuitului un imobil, în valoare de 60.000 de euro, sau să achite un credit bancar de 28.000 de euro. Procurorii DNA i-au delegat, pentru acest caz, pe polițiștii de la Serviciul de Investigații Cri-minale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Oamenii legii au făcut un flagrant într-un birou notarial din Mangalia, iar Juncănaru a fost prins primind bani de la partea vătămată.

"La data de 1 august 2013, inculpatul, administrator al SC Izol Just SRL și persoană fizică autorizată sub același nume, a exercitat violențe și amenințări asupra părții vătămate, administrator al unei alte societăți comerciale, cu scopul de a o determina pe aceasta să achite un credit bancar în valoare de 28.000 de euro, obținut în urma unui contract la încheierea căruia inculpatul participase în calitate de garant", spun anchetatorii.

Procurorii au dispus reținerea aces-tuia pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă pe termen de 15 de zile.

"Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul pre-zumției de nevinovăție", completează reprezentanții DNA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3573 secunde