Adolescentă abuzată sexual, salvată de la moarte, datorită Telefonului Copilului. Polițiștii au identificat-o rapid, deși ea nu a dat adresa

1340
Adolescentă abuzată sexual, salvată de la moarte, datorită Telefonului Copilului. Polițiștii au identificat-o rapid, deși ea nu a dat adresa - depresie-1568361477.jpg

Articole recomandate

O adolescentă care a sunat la Asociația Telefonul Copilului amenințând că se sinucide a fost găsită de polițiștii din București în 45 de minute de la apel și dusă la spital. Fata de 17 ani, care spune că a fost abuzată sexual de tatăl adoptiv, luase pastile și consumase alcool.

"În seara de 12 septembrie, Poliția Capitalei a fost anunțată de Asociația Telefonul Copilului că la acel moment se aflau în legătură telefonică cu o minoră, care le-a spus că vrea să moară, că are motive să recurgă la un gest care să conducă la acest final. Psihologul care a interacționat cu fata a reușit să o mențină în convorbire, răstimp în care a anunțat și Poliția. Imediat au fost mobilizate mai multe echipe și au fost demarate verificări pentru identificarea locației în care se afla minora. De asemenea, pentru o reacție rapidă, doi polițiști s-au deplasat chiar în call center, de unde transmiteau detalii echipelor din teren, orice informație fiind foarte importantă având în vedere că fata nu a dat detalii despre locația sa", anunță Poliția Capitalei.

Cu sprijin operativ din partea Inspectoratului General al Poliției Române a fost identificată o primă adresă, de unde au fost obținute date cu privire la imobilul unde se putea afla fata. Astfel, s-a ajuns la un bloc situat pe raza sectorului 4.

"Au fost efectuate verificări în imobil, iar polițiștii din teren au identificat o adresă, posibil cea unde s-ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului. Au bătut cu putere în ușă, moment în care cei aflați în call center le-au confirmat că este locația corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în ușă. Nu a fost necesară pătrunderea în forță pentru că tânăra a deschis. Era conștientă, somnolentă și într-o stare de sănătate precară. A fost transportată, cu ambulanța, la spital, unde a rămas în grija medicilor", precizează Poliția.

In acțiunea de căutarea au fost angrenați polițiști din 3 sectoare ale capitalei, întreaga operațiune fiind finalizată în aproximativ 45 de minute.

Fata, în vârstă de 17 ani, a spus că în ultimii șase ani a fost abuzată sexual de tatăl ei vitreg, ceea ce a condus-o la gestul disperat de a încerca să-și ia viața.

La acest moment, polițiștii din cadrul Secției 16 fac cercetări pentru a stabili ce a condus la acest gest.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.941 secunde