Adolescenta din Potârnichea, înmormântată în rochie de mireasă

1209
Adolescenta din localitatea Potârnichea, care s-a sinucis după ce a băut furadan, a fost condusă, ieri, pe ultimul drum. Ea a fost însoțită de aproximativ 100 de persoane, printre care foarte mulți colegi de școală, semn că existau multe persoane care o iubeau.
Mariana Georgiana Hlușcu, de 14 ani, a fost îmbrăcată în rochie de mireasă, iar sicriul acoperit cu flori.
Cortegiul funerar a plecat de la locuința adolescentei, din localitatea Potârnichea, și s-a îndreptat spre biserica din sat. Acolo a poposit câteva minute, fără ca sicriul să fie băgat înăuntru, tocmai pentru că fata și-a luat singură viața, iar sinuciderea este considerată un mare păcat.
Slujba a fost ținută de preot în fața bisericii, după care oamenii au plecat spre cimitir.
Părinții fetei erau încă în stare de șoc, iar sătenii nu puteau înțelege cum li s-a putut întâmpla tocmai lor o așa nenorocire, fiind considerați niște oameni foarte de treabă.
Printre lacrimi și suspine, rând pe rând, cei prezenți și-au luat adio de la Mariana, după care sicriul a fost coborât în groapă.
Mariana Georgiana Hlușcu, elevă în clasa a VIII-a la școala din Movilița, s-a sinucis, duminică seară, după ce a băut pesticid.
În timp ce părinții săi se ocupau cu anumite treburi prin casă, ea a scris un SMS pe telefonul mobil, pe care l-a trimis prietenei sale, Elena Ștefănescu.
Ca o ultimă dorință, fata îi transmitea: "Cine mă iubește să vină la înmormântarea mea". Adolescenta care a primit mesajul nu l-a luat în seamă, crezând că este o glumă. Totuși, a anunțat un prieten comun despre macabrul mesaj. La rândul lui, el s-a dus la casa Marianei, dar, deja, era prea târziu.
Imediat după trimiterea mesajului, adolescenta a luat o sticluță cu furadan din debaraua casei și s-a dus în spatele grădinii. Pe drum a băut tot conținutul, după care a căzut în stare de inconștiență.
Ea a fost găsită de tatăl său, întinsă pe o șură de paie. Bărbatul a alertat autoritățile. Până să ajungă la fața locului, medicii i-au transmis prin telefon cum să-i acorde primul ajutor iar după ce au ajuns la domiciliul părinților, cadrele medicale au resuscitat-o aproape o oră, însă fără niciun rezultat.
Adolescenta era considerată un copil bun, liniștit, care nu a creat niciodată probleme nici acasă și nici la școală, o fire puțin retrasă. Deoarece nu a lăsat niciun bilet prin care să-și motiveze gestul sinucigaș, anchetatorii cred că ea era complexată de faptul că unii colegi îi spuneau că este han-dicapată. Mariana Georgiana Hlușcu era diagnosticată cu handicap de gradul I, după ce, la vârsta de șase ani, băuse din greșeală sodă caustică și avea probleme cu esofagul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4464 secunde