Adolescenții, victime sigure ale infractorilor. Tâlhării ziua în amiaza mare!

918
9
Adolescenții, victime sigure ale infractorilor. Tâlhării ziua în amiaza mare! - fondcumnetransformamaodraslele-1435507755.jpg
Victime sigure ale infractorilor, adolescenții și femeile nu pot opune rezistență și nu au posibilitatea de a se apăra. Dacă, în cazul femeilor, tâlharii le smulg poșetele de pe umăr sau bijuteriile de la gât fără a interacționa prea mult cu ele, în ceea ce îi privește pe adolescenți, lucrurile stau puțin diferit. 


Fără să realizeze că se află sub lupa infractorilor, adolescenții își etalează telefoanele mobile sau bunurile de valoare. E o chestiune de numai câteva minute până când infractorul își pune planul în aplicare. Pe lângă faptul că rămâne fără telefonul mobil, adolescentul trage și o sperietură soră cu moartea. O parte din vină pentru aceste întâmplări o au și părinții, care le cumpără copiilor accesorii de ultimă generație, fără să se gândească preț de o clipă că fiul sau fiica ar putea fi victimele unei infracțiuni. 


Amenințați și jefuiți în plină stradă 
Este și cazul a trei minori din Constanța, care au trecut prin clipe de groază după ce au fost tâlhăriți, ziua în amiaza mare. Atacurile au avut loc pe 10 iunie, în mai puțin de o oră și jumătate. În urma reclamațiilor, oamenii legii au pornit o amplă anchetă și rezultatele nu au întârziat să apară. Ei au dat de urma suspecților: Osman Mustafa, de 22 de ani, Baieram Iuseim, de 15 ani, Denis Cadir, de 14 ani, și Suraj Iuseim, de 17 ani. Indivizii au ajuns în atenția ofițerilor Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Constanța și pe numele lor a fost întocmit dosar penal pentru comiterea a trei infracțiuni de tâlhărie. Ei au fost reținuți pe bază de ordonanță la sfârșitul săptămânii trecute și prezentați magis-traților constănțeni cu propunere de arestare preventivă. Completul de judecată a decis ca Mustafa, B. Iuseim și Cadir să fie încarcerați pentru următoarele 30 de zile, iar față de Suraj Iuseim au dispus măsura controlului judiciar. 


Oamenii legii spun că indivizii au avut același mod de operare în toate cele trei fapte. 
Primul apel la 112 a fost înregistrat pe 10 iunie, la ora 10.30. Un adolescent de 17 ani a reclamat că, în timp ce se plimba prin parcul de la Casa de Cultură, a fost acostat de mai mulți indivizi care l-au amenințat și i-au furat din buzunarul pantalonului telefonul mobil. Păgubitul a precizat că prejudiciul este în valoare de 500 de lei. O oră mai târziu, indivizii au dat un nou atac. "La data de 10.06.2015, ora 11.20, un minor în vârstă de 16 ani, din Constanța, în timp ce se deplasa pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în dreptul stației RATC numărul 100 stația Șaguna, a fost acostat de trei indivizi și, prin amenințare, i-au sustras din buzunarul pantalonului un telefon mobil în valoare de 500 lei", au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. 


După numai câteva minute, suspecții aveau să facă o nouă victimă, de această dată fiind vorba despre un băiat de 13 ani. Tâlhăria a avut loc tot pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Minorul a fost înconjurat de suspecți și amenințat, iar ulterior aceștia i-au furat din buzunar telefonul mobil în valoare de 1.200 de lei. 


"Prejudiciul cauzat în toate cele trei fapte, în valoare de 2.200 lei, a fost recuperat în proporție de 70%", au mai precizat polițiștii constănțeni. 


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

n
29 iunie 2015
k

Noi sa nu le cumparam telefoane.noi sa le spunem sa fie invizibili,noi suntem vinovati ca sunt furati,noi....SI POLITIA?NICIODATA HOTII NU SUNT PRINSI SAU SUNT ELIBERATI.Intr-un oras de kakat asa este si politia.A inceput sa-mi fie scarba de acest oras.

Demos
29 iunie 2015
Lumea indiferenta o pateste rau de tot

Ca a detine un telefon cat geamul de la WC este la moda in zilele noastre si tinerii vad in a avea asa ceva o chestie ,,cool'' e ceva specific noii generatii. Nimic nu scuza insa lipsa de actiune in forta impotriva hotilor . Nici cumparatorii de bunuri furate nu ar trebui lasati la o parte,ei fiind suportul hotilor. Politia este depasita,legislatia este protective fata de infractorii adevarati,oamenii sunt fara aparare reala. Poate ca ar trebui ca strada,oamenii din strada sa devina foarte acizi,contondenti cu talharii,sa administreze batai crunte hotilor indiferent de varstele lor si de etniile lor.

catalin
29 iunie 2015

Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email [email protected]

Ioan
29 iunie 2015
Politia ce face ?

Concret ce face politia in acest sens ? De ce exista politie locala ? Talhariile sunt la ele acasa in Tomis III si Tomis Nord. Pe de alta parte e vorba si de cum ne educam o parte din noi copiii. Ma uit la scoala, unde 2/3 din copii sunt luati de parinti cu masina dupa ore, si vorbesc de copii de clasa a VI-a, nu de prichindei. Sa ma ierte Dumnezeu, dar copiii astia sunt atat de tinuti in brate de parinti incat pierd contactul cu realiatea. La varsta lor ma duceam singur la scoala, schimbam doua mijloace de transport, stiam sa ma feresc de tigani - si da nu e rasism - tiganii talharesc copiii romani, stiam sa casc ochii dupa garaje, stiam care sunt pericolele si de bine de rau m-am descurcat. Oare parintii nu aveau grija de mine ? N-as zice, m-au educat, au investit in mine, pe de alta parte si eu am invatat, am intrat la liceu la Mircea. E drept ca nu luam numai FB si 10 ca in ziua de azi, dar notele pe care le luam erau intr-o buna masura reale si conforme cu ceea ce stiam. Grija excesiva fata de copil te handicapeaza, orice mi-ati spune. Sa-l tot feresti de lumea exterioara nu e o solutie. Politia trebuie sa-si faca datoria, orasul trebuie sa redevina al oamenilor nu al cainilor, tiganilor sau boschetarilor.

Ioana
29 iunie 2015
Oportunitate de castig rapid!

Oportunitate de castig rapid! Iata ca a aparut, in sfarsit, o oportunitate prin care poti sa castigi bani rapid, imediat, acum, din prima luna, fara sa recrutezi oameni, fara stres, fara sefi! Adica exact ceea ce cautai de mult timp! Te astept sa colaboram, asa ca cere acum mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]

Fane
30 iunie 2015
Ciorile

Muatafa, Cadir, Iuseim e clar ciori toate. Astia sunt de vina, nu parintii, cum draq sa zici asa ceva ? Cumperi copilului dupa posibilitati si dupa cum consideri, ce-ar fi ca hotii sa fie un criteriu acum. Hai sa ne luam toti cele mai ieftine telefoane ca oricum ni le fura. Wtf ? Ciorile sunt problema si acolo tre umblat, ce mama naibii o fi asa greu, p-aia de la casa de cultura si p-aia din peninsula ii stie toata lumea, traiesc din furat din 90 incoace.

constanta
30 iunie 2015
nu tiganiei

tiganii astia ar trebui izolati de societate tinuti in ghetouri si civilizati cu forta , dusi la munca cu forta

rodica
30 iunie 2015
castiguri din prima luna!

Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Iunie 2015
Stire din Eveniment : Tâlhărită în plină stradă
Pagina a fost generata in 0.8866 secunde