Au apărut infractorii "sezonieri". Ce-i de făcut pentru a avea o vacanță fără circ

291
1
Au apărut infractorii

Articole de la același autor

A venit vara, se apropie și vacanța și odată cu ele vin și turiștii care vor să petreacă la mare. În același timp însă, pe litoral ajung

și infractorii "sezonieri". Abia așteaptă să dea căldura și să își facă turiștii apariția pe litoral, pentru a câștiga și ei un ban "cinstit".

Turiștii dornici de distracție și-au făcut apariția pe litoral. Pentru ca vacanța să nu le fie deranjată de niciun fel de eveniment neplăcut, toți ar trebui să fie cu ochii-n patru și să încerce, pe cât posibil, să nu îi invite pe hoți la furt. Acest lucru este valabil și pentru constănțeni.

Jaf în 30 de secunde

Potrivit anchetatorilor, infractorii nu au nevoie decât de câteva clipe de neatenție pentru a intra în posesia bunului dorit. Chiar și o pungă lăsată la vedere în mașină le atrage atenția, deși aceasta poate este goală. Nu le ia mai mult de 30 de secunde să descuie ușa, să fure și apoi să și fugă. Majoritatea celor care comit aceste infracțiuni sunt minori și, deși sunt prinși, oamenii legii îi lasă în libertate, legea fiind de partea lor.

"Îi sfătuim pe turiști să nu își lase bunurile de valoare în autoturisme, în camerele de hotel sau pe plajă. Le recomandăm să încuie ușile și geamurile camerelor atunci când pleacă și este de preferat să își lase valorile în seiful hotelului. În momentul în care intră în apă, să lase pe cineva pe cearșaf, să nu rămână bunurile nesupravegheate", a declarat scms. Carmen Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Deghizați în turiști

Cei care fură de pe plajă pozează de obicei în turiști și se plimbă printre cearșafuri în costum de baie. Țin în mână un prosop și privesc în zare, ca și când ar căuta pe cineva. "Ochiul format" a observat deja telefonul de ultimă generație sau geanta, lăsate la vedere. Trece liniștit pe lângă și, la un moment dat, din neatenție, își scapă prosopul. Îl ridică liniștit, fără ca cineva să observe că a luat și un "suvenir"…

Cei care acționează în camerele de hotel dau dovadă de un tupeu ieșit din comun. Nu contează că e zi sau noapte sau că în interior e posibil să fie cineva. Încearcă toate ușile și când găsesc una descuiată, dau navală și iau ce găsesc pe noptiere și lăsat la vedere. Ulterior se fac nevăzuți.

Start la furturi

Week-end-ul trecut, o parte din cluburile din stațiunea Mamaia și-au deschis porțile. Litoralul a fost plin de turiști, iar infracțiunile nu au întârziat să apară.

Polițiștii s-au confruntat cu mai multe furturi de pe plajă sau din camerele de hotel. Un adolescent de 14 ani a fost prins, sâmbătă, de oamenii legii, la scurt timp de la comiterea unui furt de pe plaja Victoria, din Năvodari. Adolescentul furase două rucsacuri lăsate nesupravegheate. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul a fost recuperat și predat păgubiților.

De asemenea, ieri dimineață, în jurul orei 06.00, oamenii legii au observat, în zona Crazy Beach, doi tineri care au încercat să îi evite. Polițiștii și-au dat imediat seama că ceva este în neregulă și au pornit în urmărirea lor. Oamenii legii i-au legitimat pe indivizi și în urma unei percheziții corporale au descoperit că tinerii au un telefon Iphone 5, o tabletă, o șurubelniță, un stick, un card de memorie și bani. Luați la întrebări, tinerii au dat din colț în colț. Ei au fost escortați la sediul secției pentru audieri. Polițiștii au pornit o anchetă pentru a stabili de unde provin bunurile. 

Comentează știrea

Cezar
15 iunie 2015
Fiti rai cu hotii,sau nu.

Cand prinzi un hot,in primul rand ii rupi maini,picioare,adica sa ramana pe viata cu dureri,abia apoi chemi politia care oricum nu prea face nimic. Practic,hotii actioneaza netulburati pentru ca legile tarii favorizeaza dezvoltarea acestei ocupatii la toate nivelurile,asa ca romanasilor,fiecare e pe cont propriu,sa nu va astaptati la ajutor serios.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5568 secunde