Aer toxic în zonele ICIL și Gară din Constanța. "Nu mai putem deschide ferestrele"

3270
Aer toxic în zonele ICIL și Gară din Constanța.

Articole de la același autor

Mai mulți constănțeni care locuiesc în zonele Gării, ICIL și B-dul 1 Mai din municipiul Constanța reclamă că, de aproximativ două săptămâni se resimte un puternic miros de hidrocarburi. Oamenii spun că nu mai pot nici să deschidă ferestrele și au solicitat Gărzii de Mediu luarea unor măsuri. 


Mai mulți constănțeni care locuiesc în apropierea Gării Constanța, dar și în zona ICIL, Bulevardul 1 Mai sau pe strada Ștefan cel Mare au sesizat că, de aproximativ o lună, în repetate rânduri, în aer persistă un miros puternic de hidrocarburi. "De ceva timp, aerul este poluat de miros de gudron sau benzină, în fiecare dimineață. Locuiesc în zona ICIL și am ajuns să nu putem deschide ferestrele. Este un miros puternic, se simte în intersecție, se simte la etaj, nici nu putem să ne dăm seama din ce direcție provine", ne-a semnalat o cititoare a "Cuget Liber". 


Aceeași problemă a fost semnalată și de constănțenii care locuiesc în apropierea parcului din zona Gării. "Este un miros foarte puternic de hidrocarburi, în fiecare dimineață, încă dinainte să se lumineze. Persistă până în jurul orei 12.00, apoi parcă se estompează", ne-a reclamat un constănțean. 


O altă persoană spune că poluarea se resimte până spre Spitalul CF, situat pe B-dul 1 Mai. "Nu se întâmplă în fiecare zi, ci la câteva zile și mai ales de câteva ori pe zi. Mirosul este puternic, nu putem să deschidem ferestrele. Pe mine personal mă ia durerea de cap din cauza mirosului!", a arătat și acest reclamant. 


Aceste aspecte au fost semnalate inclusiv prin intermediul paginii web protectiamediului.org, și au fost transmise și reprezentanților Gărzii de Mediu Constanța de redactorii ziarului "Cuget Liber".


"Vom trimite o echipă în teren și, de asemenea, vom transmite și Agenției de Protecția Mediului în vederea deplasării autolaboratorului pentru realizarea de determinări", ne-au precizat reprezentanții instituției de mediu. Rămâne de văzut care sunt concluziile demersului ce urmează să fie întreprins de reprezentanții Gărzii de Mediu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4516 secunde