Concurs Afaceri noi cu anvelopele de iarnă

1695
Afaceri noi cu anvelopele de iarnă - 1c724d8cda8d11859b1e2e63abdaeaea.jpg

Articole de la același autor

Șoferii nu vor fi obligați să își echipeze mașinile cu anvelope de iarnă în acest an. Cu toate acestea, cei mai mulți șoferi s-au speriat de intenția guvernanților care vor să-i oblige să-și cumpere cauciucuri de iarnă și au dat fuga la magazinele de profil. Reprezentanții lanțurilor de supermarketuri susțin că vânzările au crescut față de anul trecut, iar unele modele nici nu se găsesc pe piață. Pe de altă parte, pentru că se apropie sezonul lor, în ultimele săptămâni, cauciucurile de iarnă s-au scumpit cu aproximativ 20%. Patronul unui atelier auto susține că vânzările au crescut semnificativ și, în mod special, s-au dat cauciucurile cu prețuri accesibile, destinate îndeosebi mașinilor din clasele mici și intermediare.
Pe de altă parte, patronii atelierelor auto au inițiat și o afacere nouă. Pentru că mulți din cei care își schimbă cauciucurile nu au unde să le depoziteze pe cele de vară, cei de la atelierele auto s-au gândit că pot face ei asemenea lucru contra unei sume de bani, care poate ajunge și până la 50 de lei pe lună.
"Vânzările au crescut, dar tot cei care își cumpărau și până acum cauciucuri de iarnă sunt clienți fideli. Totuși, preconizez ca, până la sfârșitul lunii decembrie, vânzările să crească cu 20%. Recomand celor care vor să își doteze mașinile cu cauciucuri de iarnă să aleagă produse de calitate, chiar dacă acestea costă ceva mai mult", a declarat Gheorghe Haliț, manager la societatea A-Z SRL din Constanța.
El a mai precizat că, pe viitor, va amenaja și spații pentru cei care nu au unde să-și depoziteze cauciucurile de vară.
Potrivit experților, pe piața românească cele mai căutate mărci pe segmentul cauciucurilor de iarnă sunt Pirelli, Michelin, Dunlop, Firestone și Bridgestone. Prețul acestora variază între 300 și 1.200 de lei/bucata.
Sunt însă și multe mărci, ceva mai ieftine, majoritatea importate din China, care au un preț mult mai mic.
În altă ordine de idei, mulți constănțeni care sunt mai aproape de granița cu Bulgaria au început să-și cumpere cauciucuri de iarnă de la vecini, unde susțin că prețurile sunt mai accesibile.
***
Ministerul Transporturilor, împreună cu sindicatele și patronatele, a decis ca anul acesta șoferii să fie amendați numai în situația în care provoacă un accident, când asfaltul este acoperit cu gheață sau zăpadă, tocmai pentru că nu au fost echipați cu lanțuri sau cauciucuri de iarnă. În schimb, cei care se vor afla la volan și vor produce accidente sau vor bloca drumurile naționale din cauză că nu au cauciucuri de iarnă vor fi amendați cu sume cuprinse între 400 și 2.000 de lei, sume la care se vor adăuga și cheltuielile pentru degajarea drumului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7281 secunde