Afaceriști lăsați liberi după un an de arest

365
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au dispus, vineri, eliberarea din arest a afaceriștilor Constantin Ciprian Lică, în vârstă de 28 de ani, și Sorin Puiu Dinu, de 34 de ani, ambii din Mangalia, acuzați de comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, înșelăciune, transmitere fictivă a părților sociale deținute în cadrul unei societății comerciale și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ei au stat în arest preventiv mai bine de un an.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, la data de 21 iulie, în calitate de administrator al SC "Lică" SRL, Constantin Ciprian Lică ar fi indus în eroare o societate de leasing, cu ocazia încheierii unui număr de 12 contracte de novație cu schimbare de utilizator, în baza cărora a preluat în sistem de leasing 12 autocamioane marca "IVECO", în valoare de 778.016 euro, pe care ulterior le-a înstrăinat.
El ar fi folosit un contract de cooperare cu o societate comercială privind utilizarea autocamioanelor achiziționate în sistem leasing pe care l-a întocmit în fals, precum și un contract de colaborare cu altă societate comercială al cărui termen de valabilitate încetase din data de 1 august 2008.
În sarcina celor doi s-a mai reținut că au efectuat plăți cu file CEC pentru care nu aveau acoperire în cont, cauzând astfel prejudicii de aproximativ 200.000 de lei.
La percheziția domiciliară efectuată la locuința comună a celor doi inculpați în dimineața zilei de 2 septembrie 2009 au fost descoperite numeroase acte de identi-tate, în original și în copie, a unor persoane fizice, un pașaport turistic, precum și o pușcă de vânătoare marca "Shul" cu 10 cartușe de calibrul 13, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetării în cauză și a verificării caracterului licit al deținerii armei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 01 Octombrie 2010
Stire din Eveniment : Răzbunare în stil mafiot
Pagina a fost generata in 1.9481 secunde