Doi militari români au murit în Afganistan, iar un al treilea a fost rănit

1182

Articole de la același autor

Doi militari români și-au pierdut viata, vineri, în Afganistan, iar un al treilea a fost rănit, după ce autovehiculul în care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, sergentul major Marius Florin Sfecheș și soldatul Cristian Petru Filip au căzut la datorie, în timpul executării unei misiuni în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului Humvee în care se aflau aceștia.
Atacul s-a produs în Provincia Zabul, la aproximativ 40 de km nord-est de Qalat, în urma exploziei fiind rănit și caporalul Vasile Zbanca. Militarul rănit a fost transportat, conform procedurilor, cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul militar din Baza Lagman, în prezent starea acestuia fiind stabilă.
Militarul rănit și cei doi militari care și-au pierdut viața făceau parte din Batalionul 812 Manevra "Șoimii Carpaților". Sergentul major Marius Florin Sfecheș avea 25 de ani, iar soldatul Cristian Petru Filip avea 26 de ani.
Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea, a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a celor doi militari care și-au sacrificat viața sub culorile drapelului național, săvârșind acte de devotament excepțional în timpul executării misiunii în teatrul de operații din Afganistan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2246 secunde