Acuzat de contrabandă cu alcool

Afaceristul Gheorghe Pufleanu a scăpat de grija închisorii

3175
Afaceristul Gheorghe Pufleanu a scăpat de grija închisorii - b90395f9877506ce8481ad30bf5975fb.jpg
Magistrații de la Tribunalul Argeș au respins, ieri, recursurile declarate de procurori împotriva deciziei Judecătoriei Pitești prin care s-a refuzat arestarea celor trei afaceriști constănțeni acuzați de contrabandă cu alcool. Este vorba de Gheorghe Pufleanu, de 52 de ani, din Constanța, Cristian Petculescu, de 43 de ani, din Lumina, și Marian Istrate, de 31 de ani, din Constanța, pentru care judecătorii luaseră, în urmă cu mai bine de o săptămână, măsura obligării de a nu părăsi localitățile de domiciliu.
Potrivit anchetatorilor, în urma perchezițiilor care au avut loc în urmă cu aproximativ zece zile, autoritățile au confiscat aproximativ două tone de alcool și 33.000 de pachete de țigări. De asemenea, fabrica de alcool care funcționa pe strada Celulozei, din Constanța, și care ar aparține lui Gheorghe Pufleanu, a fost pusă sub sechestru, pentru a putea fi inventariate toate bunurile folosite în vederea comiterii infracțiunilor.
Toate produsele confiscate în urma descinderilor simultane din cele trei județe au fost încărcate într-un tir care a ajuns de urgență în curtea IPJ Argeș. Oamenii legii au predat cele două tone de alcool și 33.000 de pachete de țigări în custodia Gărzii Financiare. Totodată, din locuințele suspecților au fost ridicate diferite recipiente de etanșat, instalații de sigilare și alte dispozitive folosite la filtrarea alcoolului și umplerea recipientelor din plastic.
La acel moment au fost reținuți de anchetatori 18 suspecți, din județele Argeș, Prahova și Constanța.
În acest caz, cercetările au fost începute de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Argeș, în luna decembrie 2009. Inițial, a fost un dosar de supraveghere pentru infracțiuni la codul fiscal, însă, în baza probelor obținute ulterior, s-a stabilit că este vorba de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, iar cercetările s-au extins ducând și în județele Constanța și Prahova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2143 secunde