Afaceristul Liviu Dorin Bamburic nu vrea bani de la cei care au încercat să-l asasineze

440
Afaceristul Liviu Dorin Bamburic nu vrea bani de la cei care au încercat să-l asasineze - 3567cfd1c686f29a14001b0e2d6bb6bc.jpg
Ieri, în fața magistraților de la Tribunalul Constanța, Liviu Dorin Bamburic a declarat că nu are pretenții civile față de cei trei inculpați care au fost trimiși în judecată pe motiv că au intenționat să-l omoare, cu nouă focuri de armă, la începutul anului 2008. Este vorba de Daniel Lili Dediu, Dănuț Maricel Mustață și Grigore Nicolae Dănilă, care au fost arestați pentru a doua oară în acest dosar, în luna iunie 2009. Bamburic a mai spus magistraților că solicită, însă, ca pe latură penală să se afle adevărul și ca inculpații să răspundă pentru tot ce au făcut. Instanța a încuviințat cererea avocatului celor trei inculpați, cu privire la audierea lui Florin Sebastian Pătru, martorul care a declarat în fața procurorilor DIICOT că Dediu i-ar fi povestit detalii cu privire la comiterea faptei, dar și că i-ar fi propus ca, atunci când va ieși din închisoare, să "lichideze" anumite persoane incomode. În urma declarației lui Pătru, cei trei inculpați au fost rearestați, chiar dacă declarația lui Pătru nu se referea decât la unul dintre suspecți, respectiv Dediu, și nu și la ceilalți doi.
Avocatul celor trei inculpați, Dumitru Hagiu, nu a ascuns instanței că, la termenul următor, stabilit pentru data de 21 octombrie, va solicita instanței restituirea dosarului la procurori.
Dediu, Mustață și Dănilă sunt suspectați că au încercat să îl omoare pe omul de afaceri constănțean Liviu Dorin Bamburic, care a fost împușcat cu nouă focuri de armă la mijlocul lunii ianuarie 2008.
Potrivit procurorilor, creierul acțiunii a fost un asociat al lui Bamburic, Dragoș Boștină, care ar fi plătit suspecților 40.000 de euro pentru a-l ucide pe partenerul său de afaceri.
Oamenii legii spun că Bamburic urma să fie eliminat și, astfel, Boștină ar fi câștigat milioane de euro din tranzacțiile cu terenuri, pentru care avea procuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9099 secunde