ALEGERI EUROPARLAMENTARE / Atenție mare! Închisoare de la șase luni la trei ani, asta riști dacă votezi de mai multe ori

38
ALEGERI EUROPARLAMENTARE /  Atenție mare! Închisoare de la șase luni la trei ani, asta riști dacă votezi de mai multe ori - alegerieuroparlamentarivotare79-1401006572.jpg

Articole de la același autor

Pentru promovarea mesajului Campaniei de Informare a Ministerului Afacerilor Interne, "Votează legal", la IPJ Constanța au fost primite 600 de afișe, ce au fost postate în spațiile cu vizibilitate mare. 
Scopul campaniei este informarea, prevenirea și conștientizarea cetățenilor români, cu drept de vot, asupra sancțiunilor aplicate în cazul nerespectării legislației în vigoare. 
Reamintim că potrivit articolului 387 din Codul Penal (Frauda la vot) votarea de două sau mai multe ori, sau introducerea în urnă a mai multor buletine de vot, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.
De asemenea, art. 386 din Codul Penal (Coruperea alegătorilor) prevede că (1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. (2) Nu intră în categoria bunurilor prevăzute în alin. (1) bunurile cu valoare simbolică, inscripționate cu însemnele unei formațiuni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0931 secunde