Alertă sanitară! Încă doi soți au MURIT după ce au dat cu spray împotriva insectelor în casă

446
Alertă sanitară! Încă doi soți au MURIT după ce au dat cu spray împotriva insectelor în casă - sotiiasimortisprayinsecte849753-1690824924.jpg

Articole de la același autor

După incidentul din Dolj, în care doi soți au murit după ce au dat cu insecticid în casă și au murit a doua zi dimineață, o tragedie similară are loc acum și în Iași.


Doi soți din Iași au murit după ce au adormit într-o cameră în care pulverizaseră cu un spray împotriva insectelor. În timpul nopții, celor doi li s-a făcut rău și, deși au fost duși la spital, medicii nu au mai reușit să mai facă nimic pentru a-i salva.


În contextul întâmplărilor tragice din ultima vreme, specialiștii subliniază că toate produsele de combatere a insectelor ar trebui să fie validate pentru a fi vândute în cadrul Uniunii Europene.


Utilizarea necorespunzătoare a acestor produse, conform instrucțiunilor de pe etichetă, poate prezenta riscuri semnificative, în special dacă aceste produse provin din surse neidentificate. Acestea pot include substanțe dăunătoare pentru organism și reacțiile pot fi extreme, așa cum s-a întâmplat și în cazul cuplului din Iași, care a decedat după ce a utilizat insecticid înainte de culcare. Inhalarea vaporilor a condus la moartea ambelor persoane, informează gandul.ro


„Nu ar trebui să utilizăm aceste substanțe în spații închise, mai ales dacă urmează să rămânem în aceeași încăpere. Multe dintre aceste spray-uri emit vapori toxici. Recomandăm utilizarea doar a produselor achiziționate din magazine și ventilația încăperii în care s-a utilizat produsul respectiv”, a menționat Radu Țincu, medic specialist în toxicologie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5209 secunde