Alexandru Mazăre a plecat și el în Madagascar, dar promite că se întoarce

1410
1
Alexandru Mazăre a plecat și el în Madagascar, dar promite că se întoarce - alexandrumazre-1515414846.jpg
Fostul senator Alexandru Mazăre a plecat în vacanță în Madagascar, acolo unde se află și fratele lui, Radu Mazăre, a anunțat avocatul său, luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție.


Luni, la Instanța supremă, era programat un nou termen într-un dosar în care frații Mazăre sunt acuzați de fapte de corupție în legătură cu construirea de locuințe sociale în campusul "Henri Coandă" din Constanța.

Plecat în Madagascar unde încearcă să obțină azil politic, Radu Mazăre a fost reprezentat în instanță de un avocat, care a depus la dosar o scrisoare a fostului primar.

Alexandru Mazăre nu s-a prezentat nici el la proces, iar avocatul său a anunțat că este plecat în vacanță în Madagascar, însă a promis că se întoarce pe data de 10 ianuarie.

Tot acum, judecătorii au constatat că un martor care trebuia să fie audiat la acest termen, Julien Starosta, fost angajat al firmei Shapir Structures, nu a fost găsit la domiciliu, existând informații că el a plecat din țară și s-a angajat în străinătate.

Cel de-al treilea inculpat din proces, omul de afaceri Avraham Morgenstern, este dispărut de aproape 8 luni din România, el fiind prins recent în Argentina, de unde autoritățile române încearcă să-l extrădeze.

În aprilie 2016, fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și fals în declarații, în timp ce fratele său, Alexandru Mazăre, este acuzat de complicitate la luare de mită și fals în declarații. De asemenea, Avraham Morgenstern este judecat pentru dare de mită.

Acuzațiile au legătură cu programul de construire de locuințe modulare grupate în campusul social "Henri Coandă", lansat în anul 2011 și aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanța.

"Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a dorit să își asigure câștigarea licitației ce urma să fie organizată. Astfel, în cursul anului 2011, omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanța, Mazăre Radu Ștefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câștigarea licitației ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)", susțin procurorii.

Potrivit DNA, din suma totală de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferați către contul personal al primarului Mazăre și 80.000 de euro către contul pus la dispoziție de fratele său, Alexandru Mazăre, ambele deschise la o bancă din Israel. Banii, primiți în mai multe tranșe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparținând unor societăți off shore deschise la bănci din străinătate.

În schimbul acestor sume, Radu Mazăre a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuțiilor sale de serviciu, respectiv inițierea unor hotărâri de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziție sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Avraham Morgenstern.

Sursa: AgerpresComentează știrea

Liviu Chilian
8 ianuarie 2018
Numele criminalului inconstient e Ionuț Barbu

E unul din locotenentii Zsidanului Satanic Schwartzenberg. Firma se numeste Seaview Media SRL. In Martie 2017 a primit aprobări de la diliul Fekete si acolitii lui pesedisti. Am gasit pe internet informatia si pe Ziua de Constanta, nu numai la merdialqaedanii tampitopoleni. Psihopati-sociopatii de teapa nebunului Ionuț Barbu nu se vor opri din paricid si holocaust!, pana cand unul dintre ei nu va fi fost lichidat ziua in amiaza mare, in public. Azi am citit ca un nebun Bulkar...imbokktzit de tranziția la kkpIUDAlism, precum sminitul Barbu, a fost împușcat in kap, ziua in amiaza mare, in strada. Pana si Bulgarii au boashe! Din 1990 pana azi, mai mult de 60 de criminali Mazăre-Barbu au fost executați la lumina zilei, in public, de catre Bulgari curajoși. Amin!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3965 secunde