Alpiniști loviți de pietre. Femeie cu traumatism cranio-cerebral, inconștientă

125
Alpiniști loviți de pietre. Femeie cu traumatism cranio-cerebral, inconștientă - alpinism100084528100-1522994418.jpg

Articole recomandate

Pompierii militari brașoveni au intervenit joi seara pentru a salva două persoane accidentate în zona Prăpăstiile Zărneștilor, în masivul Piatra Craiului. O femeie care nu purta cască de protecție a fost lovită rău la cap și se afla în stare de inconștiență.


Cele două persoane accidentate joi seară în zona Prăpăstiile Zărneștilor, din masivul Piatra Craiului, sunt alpiniști de escaladă. Femeia nu purta cască și a fost lovită grav la cap, bărbatul doar la mână.

″Accidentul s-a petrecut în jurul orei 19,00. Cei doi alpiniști făceau o cățărare individuală, nu participau la o competiție. Zona în care se cățărau este una de abrupt iar la un moment dat au fost loviți de pietre desprinse dintr-un perete al muntelui pe care se cățărau. Se pare că fata a fost lovită mai tare. Avertizăm încă o dată turiștii care doresc să vină în masivul Piatra Craiului în aceste zile libere că este pericol de avalanșă în zonele de abrupt. Mai există strat consistent de zăpadă iar vremea s-a încălzit destul de mult. Cel mai bine ar fi să se informeze înainte de a pleca la drum, să sune Salvamontul, care poate da informații despre traseele turistice″⁣, a precizat șeful Salvamont Zărnești.

Urmare a accidentului, o femeie are traumatism cranio-cerebral și este inconștientă, iar un bărbat are fractură de membru inferior. Femeia a fost transportată la spital de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță la Spitalul din Zărnești.

Ambele persoane au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.286 secunde