Ambarcațiune plină cu migranți, identificată în Marea Neagră

911

Articole de la același autor

În seara zilei de 27 spre 28 noiembrie, o ambarcațiune cu peste 60 de persoane la bord a fost identificată, pe Marea Neagră, la o distanță de 35 kilometri față de teritoriul României, pe direcția localității Eforie. Persoanele în cauză au solicitat ajutor unei nave comerciale care se afla în zonă, cât și autorităților Române.


S-a dispus de urgență efectuarea unei misiuni de salvare cu două nave ale Gărzii de Coastă și două nave aparținând ARSVOM. Pescadorul a fost adus în siguranță în port, în condiții de vreme nefavorabilă, iar persoanele au fost debarcate. După evaluarea preliminară a stării de sănătate a acestora și acordarea de asistență medicală de specialitate, s-au derulat procedurile specifice în astfel de situații, constând în activități de triere și identificare a celor în cauză.


În total au fost identificate 66 de persoane, care au declarat că sunt cetățeni din Irak, Pakistan și Afganistan, din care 24 de copii, 11 femei și 31 de bărbați, care intenționau să ajungă în mod ilegal în țara noastră. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.


După evaluarea preliminară a stării de sănătate a acestora și acordarea de asistență medicală de specialitate, s-au derulat procedurile specifice în astfel de situații, constând în activități de triere și identificare a celor în cauză. Polițiștii de frontieră vor desfășura cercetări sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.546 secunde