Mănăstirile Dobrogei - liniște și suflete curate. Slujbă impresionantă, la Peștera Sf. Apostol Andrei

874
3
Mănăstirile Dobrogei - liniște și suflete curate. Slujbă impresionantă, la Peștera Sf. Apostol Andrei - manastire-1511889495.jpg

Articole de la același autor

Minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie este un prilej pentru mulți constănțeni atât pentru odihnă, cât și pentru curățare sufletească. Dacă sunteți liberi și cum vremea se anunță frumoasă, o plimbare la mănăstiri și la Peștera Sfântului Apostol Andrei este o alternativă pentru aglomerația din oraș. Preoții vor ține slujbe speciale și vor lăsa pelerinii să se închine la icoanele făcătoare de minuni.

Puteți merge pe cont propriu, cu mașina, sau în grupuri organizate, numeroase agenții de turism oferind astfel de excursii. Dacă vă hotărâți să porniți la drum, trebuie să o faceți de dimineață, pentru a prinde slujbele.

Joi, 30 noiembrie, de la ora 9.00, la mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, din apropierea localității Ion Corvin, 13 ierarhi din țară și din străinătate, printre care și Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, vor oficia Sfânta Liturghie.

Tot aici, credincioșii vor putea cinsti moaștele sfinților Teodosie de la Balta și Matrona, aduse din Ucraina.

Icoane făcătoare de minuni

Pelerinajul ar putea continua, apoi, la Mănăstirea Strunga, așezată într-o vale înconjurată de dealuri cu ieșire la balta Oltinei, la numai nouă kilometri de localitatea Băneasa. Cele câteva măicuțe din locaș sunt mereu bucuroase de oaspeți și au povești uimitoare de viață. Zona este o adevărată oază de liniște, unde cei care vor câteva momente de rugăciune și meditație le pot avea din plin.

În drum, puteți ajunge, apoi, și la Mănăstirea Lipnița, unde se află o copie a icoanei rusești numită "Maica Domnului - Potolește întristările noastre". Această icoană, renumită ca făcătoare de minuni, mângâie mult obștea monahală și pe pelerinii care se opresc pentru închinare.

v v v

Și pentru ca să încheiați plimbarea cu sufletul împăcat, nu ocoliți Mănăstirea Dervent, considerată a fi cea mai veche vatră monahală de pe teritoriul țării noastre.

Situată la aproximativ 20 de km de frontiera cu Bulgaria, venind dinspre Ostrov, mănăstirea se află pe un deal de unde pot fi admirate apele Dunării. Aici se află Sfintele Cruci, despre care se spune că au crescut singure din pământ, și care au puteri miraculoase, vindecându-i pe oamenii bolnavi. Tot aici se află și Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, dar și Izvorul Tămăduirii, despre care se spune că este un alt dar sfânt al lui Dumnezeu dat oamenilor. 

Comentează știrea

Radu
29 noiembrie 2017
Da !

Manastirile Dobrogei - locuri de liniste si de sanatate , pentru berbecii paraziti penali , pedofili , homosexuali , gainari , pomohaci , barladeni , spagoveni , tanasesti , buzoieni , suceveni , martieni ... Ratati !

rAdU 2
2 decembrie 2017
Kitschăreală

Precum la Gheorghițeni pi toloaca mă-sii, așa și pe pământu Dobrogei, la Tomis !

nae
5 decembrie 2017
parazitii

precum raia biserica a acoperit pamantul dobrogei,intai cu un cort pe trotuar,apoi o baraca de lemn ca mai tarziu sa ridice o cladire de caramida,bineinteles dupa finalizarea casei parohiale,asta in orase la tara si-au gasit linistea in rezervatii naturale gen canaraua fetii,padurea hagieni,unde sa-si faca de cap dupa pofta lor nerusinata,in fruntea ei un tigan lingurar din suceava ,nesatul si pidosnic,probabil acest criminal cosma i-l face pomohaci pe ipsi si-l bine dispune,drept dovada ca i-a urmat ca decan

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3628 secunde