Ambasada SUA îi răspunde lui Meleșcanu: Prețuim dialogul cu Guvernul, cu alte instituții precum și cu publicul

199
Ambasada SUA îi răspunde lui Meleșcanu: Prețuim dialogul cu Guvernul, cu alte instituții precum și cu publicul - hansklemm-1484926210.jpg

Articole recomandate

Ambasada SUA la București a transmis, vineri, un mesaj, în urma comunicatului MAE privind întâlnirea dintre ministrul Teodor Meleșcanu și ambasadorul Hans Klemm, pricizând că diplomatul l-a felicitat pe ministrul de Externe pentru numire și că ambasada "prețuiește dialogul continuu cu Guvernul", precum și cu publicul din România, potrivit News.ro.



"Ambasada Statelor Unite la București confirmă că ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit cu Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, mai devreme, în cursul acestei zile. Ambasadorul l-a felicitat pe ministru pentru numirea sa și a subliniat angajamentul Statelor Unite față de consolidarea parteneriatului nostru strategic, parteneriat bazat pe valorile și obiectivele comune ale promovării securității regionale, prosperității economice și statului de drept", se arată în mesajul ambasadei.

Ambasada precizează că "prețuiește dialogul continuu cu Guvernul și cu alte instituții ale statului român, precum și cu publicul din România, pe teme de interes comun".

Precizările vin după ce, vineri, Meleșcanu s-a întâlnit cu Hans Klemm și "a argumentat ferm" necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA, și nu prin intermediul mass-media, cu Ministerul Afacerilor Externe și autoritățile guvernamentale din România, potrivit unui comunicat al MAE.

Ulterior, Meleșcanu a declarat că "nu este normal" ca anumite teme de interes pentru relațiile bilaterale dintre SUA și România să îi fie aduse la cunoștință prin intermediul presei, el spunând că l-a asigurat pe ambasadorul SUA, Hans Klemm, că este "capabil" să înțeleagă și atunci când i se vorbește "foarte direct".

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a spus, într-un interviu acordat joi agenției News.ro, comentând cele două proiecte de Ordonanță de Urgență vizând justiția, că orice propunere legislativă care contravine consolidării statului de drept îi afectează pe toți românii, indiferent de preferințele lor politice. "Nu considerăm oportună nicio măsură care slăbește statul de drept în România și ne așteptăm ca toate instituțiile din România să încerce să consolideze lupta națiunii împotriva corupției", afirmă diplomatul american.

În interviul acordat News.ro, ambasadorul Hans Klemm vorbește despre modificările legislative vizând justiția anunțate de Guvernul Grindeanu, dar și despre scandalul Sebastian Ghiță.

De asemenea, Hans Klemm vorbește despre modificări legislative vizând mediul de afaceri, spunând că Ambasada SUA așteaptă să colaboreze cu noul guvern Grindeanu pentru a se asigura că schimbările legislative propuse, care ar putea afecta mediul de afaceri, sunt supuse unui atent și transparent proces de consultare cu toate părțile interesate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2852 secunde