Amendă de 200.000 de lei, aplicată de vameși

813

Inspectorii vamali din cadrul Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Ialomița au întreprins, la nivel local, o verificare a unei societăți comerciale abilitate să comercializeze produse energetice en detail.

Ca urmare a acestui control s-a constatat faptul că societatea a desfășurat această activitate fără a respecta prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal al României. Echipa de control a constatat faptul că societatea comercializa produse energetice având verificarea metrologică a riglelor gradate și a pompelor de distribuție carburanți expirată, încălcând astfel prevederile Codului Fiscal al României, precum și ale Ordinului Președintelui A.N.A.F. nr. 2491/2010 pentru aprobarea Procedurii și condițiilor de înregistrare a operatorilor economici care comercializează în sistem angro sau en detail produse energetice.


În consecință, autoritatea vamală a dispus confiscarea sumei de 5.323.490, 6 lei, iar societatea în cauză a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 200.000 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3835 secunde