Amenda istorică primită de un bărbat care a abandonat 7 cățeluși într-o pungă, pe marginea drumului

486
Amenda istorică primită de un bărbat care a abandonat 7 cățeluși într-o pungă, pe marginea drumului - amenda-istorica-catei-aruncati-1715778045.jpeg

Articole de la același autor

Un bărbat din județul Bihor a primit o amendă istorică pentru că a abandonat 7 cățeluși pe stradă. El a băgat toți puii într-o pungă, pe care a lăsat-o pe drum, în fața unei case din localitatea Paleu.


Mai mult, se pare că persoana respectivă a aruncat din mașină punga în care erau înghesuiți cățeii, sperând că nu o să fie descoperit.


Amendă de 17.000 de lei


Incidentul, prezentat de publicația ebihoreanul.ro, s-a petrecut la începutul lunii mai pe raza localității Paleu, județul Bihor.
Potrivit sursei citate, bărbatul ar fi băgat 7 pui de câine într-o pungă, pe care a aruncat-o, direct din mașină, în fața unei case, la marginea șoselei.


Micile viețuitoare au fost găsite de un localnic, care a sunat la 112.


Ancheta a fost preluată de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor, care au constatat că puii erau recent născuți.


„Căţeii au fost preluaţi de poliţişti şi plasaţi într-un adăpost de profil”, a transmis IPJ Bihor.


Pornind pe urmele celui care a recurs la acest gest, oamenii legii au descoperit atât mașina din care s-au aruncat cățelușii, cât și persoana care a făcut asta. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, din aceeași localitate.
În curtea lui a fost găsită şi mama cățeilor, „un câine de rasă comună, femelă, nesterilizată, în faza de lactație”, după cum au precizat polițiștii.


Pentru fapta sa, bărbatul a fost sancționat cu o amendă în cuantum de 17.000 de lei: 12.000 de lei pentru abandonarea celor 7 pui de câine, plus o amendă de 5.000 de lei pentru nesterilizarea femelei.


Reamintim că abandonul animalelor se pedepsește cu amendă de la 6.000 la 12.000 lei, potrivit legii. În plus, sterilizarea câinilor de rasă este o obligaţie și cine nu face asta riscă o amendă care pleacă de la 5.000 de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9348 secunde