Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu transportă copiii în scaune speciale

744
5
Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu transportă copiii în scaune speciale - amenzi-1409758482.jpg

Articole recomandate

Șoferii care nu transportă copiii cu centură de siguranță sau în dispozitive de fixare în scaune speciale omologate riscă să primească, de la sfârșitul lunii sep-tembrie, patru sau cinci puncte de amendă, adică până la 450 de lei, conform unei ordonanțe publicate în Monitorul Oficial. Ordonanța de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost modificată și completată printr-o ordonanță publicată în Monitorul Oficial din 29 august, scrie Mediafax. Una dintre completările aduse legislației rutiere aduce sancțiuni pentru șoferii care nu transportă copiii în condiții de siguranță. Astfel, va fi sancționată cu trei puncte de penalizare "nerespectarea obligației conducătorului de autovehicul de se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranță sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate". 


"La asta se adaugă patru sau cinci puncte de amendă, care înseamnă, în bani, 360 sau 450 de lei, ținând cont că un punct de amendă este 90 de lei în prezent. Amenda se reduce la jumătate dacă este plătită pe loc. Practic, noutatea o reprezintă sancționarea șoferului care transportă copii fără respectarea regulilor de siguranță. Regulile existau și până acum - scaun special pentru copiii de până la trei ani și centură de siguranță pentru cei de până la 12 ani -, însă nu exista posi-bilitatea de a sancționa direct șoferul autovehiculului", a precizat, pentru Mediafax, șeful Di-recției Rutiere a Poliției Române, comisarul șef Florin Brăcea. 


Aceeași sancțiune o vor primi șoferii care transportă copii în vârstă de până la trei ani în autovehicule care nu sunt echi-pate cu sisteme de siguranță, cu excepția celor destinate transportului public de persoane, precum și a taxiurilor, dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din față.




Comentează știrea

Viorel
4 septembrie 2014
Intrebare

Daca am masina cu 2 locuri, am voie sa transport copilul pe scaunul din dreapta cu scaun de bebe atasat?

bobo
4 septembrie 2014
da

dar copilul cu spatele la airbagul din bord, in caz de impact sa loveasca scaunul copilului, nu copilul. Sau acolo unde sunt 2 copii, 2 scaune, conform categoriei de varsta, greutate si inaltime. Personal am doi copii, 2 scaune, diferite si raportate la varsta lor, singuri se urca, singuri pun centura, altfel nu pleaca nimeni nicaieri. Si nu comenteaza nici unul ca s-au invatat cu regula asta, daca nu le convine, stau acasa.

Răspuns la: Intrebare
Adăugat de : Viorel, 4 septembrie 2014
Daca am masina cu 2 locuri, am voie sa transport copilul pe scaunul din dreapta cu scaun de bebe atasat?
Moldovan
4 septembrie 2014
dramatic

Oferta locuri de munca pentru toti! Veti gasi din ce in ce mai multi oameni care lucreaza cu noi, pentru ca oferta noastra este absolut serioasa! Contract legal oferit din start! Dovada platii disponibila imediat! Am expediat si primele castiguri! Oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si incasati 300 dolari lunar! Pentru mai multe informatii, trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

ionut
4 septembrie 2014
buna

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected].

mari mili
4 septembrie 2014
job

Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Luni, 01 Septembrie 2014
Stire din Eveniment : S-au întors din Bulgaria
Pagina a fost generata in 1.3633 secunde