Anchetă după ce un bebeluș a murit de pneumonie la câteva ore după ce fusese diagnosticat cu roșu în gât

213
Anchetă după ce un bebeluș a murit de pneumonie la câteva ore după ce fusese diagnosticat cu roșu în gât - copil-1576077869.jpg

Articole recomandate

O fetiță de aproape cinci luni a murit din cauza unei pneumonii, la numai câteva ore după ce fusese diagnosticată în Policlinica Spitalului Județean de Urgență "Sf. Pantelimon" din Focșani cu "roșu în gât", potrivit Agerpres.


Medicul pediatru care a consultat copilul a declarat că diagnosticul pus a fost unul corect, având în vedere simptomatologia. Decesul copilului a survenit sâmbătă, 7 decembrie.


"Vineri, la ora 12,14 am consultat copilul Maria Daria Petrea, în vârstă de patru luni jumătate, din Ciușlea. La examenul clinic nu am depistat simptomatologii respiratorii, semne de insuficiență respiratorie, copilul respira bine, era bine colorat, avea tonus bun. Copilul a fost consultat pe îndelete, dezbrăcat la Pampers, pentru că așa consultăm toți copiii sugari. Temperatura intra-rectală a fost 36,8 grade. La examenul clinic am găsit un faringe hiperemic, fără alte modificări vizibile. Copilul a primit o rețetă acasă, cu antitermic și simptomatice. (...) Orice copil febril sub vârsta de șase luni care are doar febră, fără alte semne clinice de boală, fără semne de gravitate, poate fi tratat acasă sub supraveghere 24 - 48 de ore cu antitermice, precum precizează și ghidul de pediatrie din 2019. (...) Sugarul este o vârstă la care știm prea bine că pot evolua oricând nefavorabil. Le-am recomandat părinților să monitorizeze starea copilului și să se prezinte la spital dacă se agravează", a declarat medicul pediatru Mihaela Mihalache.


"Joi seara ne-a făcut fata temperatură. I-am băgat un supozitor. Vineri dimineață ne-am dus cu ea la Urgențe la spital. M-a trimis în Policlinică, unde era doamna doctor Gruia. Dânsa mi-a dat tratament. A zis că are început de roșu în gât, mi-a dat Tantum Verde, Algin, Panadol și niște picături care se dau în caz că face temperatură mai mare de 39 de grade. Sâmbătă dimineață, la ora cinci, a mâncat fata. La șase m-am trezit să-i dau tratament și nu am mai avut cui", a spus mama fetiței decedate, Alina Artimon.




"Rețeta pe are o avem de la doamna Gruia e la Poliția Criminalistică. Rețeta era deja la SML, de sâmbătă dimineață de când ne-au luat copilul din casă, ne-au cerut și rețeta. La noi a rămas doar tratamentul. Ieri dimineață când am fost să scoatem fata de la Medicină Legală nu am mai rezistat și am întrebat din ce cauză mi s-a întâmplat așa ceva. Mi s-a zis că de la pneumonie acută și insuficiență respiratorie acută, deoarece fetița mea nu avea nimic în gât. (...) Vrem să ni se facă dreptate. Nu vrem să se mai întâmple și la alți copii sau la alte familii ce a pățit fetița mea", a spus Gabriel Petrea, tatăl fetiței.


Reprezentanții spitalului județean susțin că unitatea medicală a constituit o comisie pentru a vedea dacă au fost respectate protocoalele și procedurile și că rezultatul autopsiei este unul "prezumtiv".


"Copilul nu a fost consultat în UPU și nici în secția de Pediatrie a spitalului. El a fost consultat, așa cum reiese și din registrele de consultație, în cabinetul de pediatrie din Policlinică, de către doamna doctor Mihalache. Pentru a vedea dacă au fost probleme în cazul respectiv, spitalul a constituit o comisie pentru a verifica dacă din punct de vedere administrativ au fost respectate toate protocoalele și toate procedurile de consultație. (...) La Medicină Legală s-a scris pneumonie. E un diagnostic prezumtiv, care se pune în prima fază. S-au luat probe și s-au trimis la Iași pentru a vedea exact cauza decesului", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Alina Cosma.


Polițiștii fac cercetări pentru ucidere din culpă
Polițiștii, care au fost sesizați despre acest caz de medicii de pe ambulanță, fac cercetări pentru ucidere din culpă.


"La data de 7 decembrie ora 07,31, am fost sesizați prin 112 de către un reprezentat al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea cu privire la faptul că în comuna Garoafa, satul Ciușlea, un bebeluș de aproximativ patru luni a fost găsit decedat la domiciliu. În urma acestei sesizării, colegii din cadrul secție de Poliție Rurală Golești au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vrancea, iar în funcție de rezultatul raportului de expertiză se vor continua cercetările în cauză", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 11 Decembrie 2019
Stire din Eveniment : Fosta soție a lui Andrei Gheorghe a murit
Pagina a fost generata in 1.2719 secunde