România se împrumută pentru a construi noi pușcării!

185
România se împrumută pentru a construi noi pușcării! - 646x4042-1576072325.jpg

Articole recomandate

Guvernul a aprobat, în ședința de marți, un proiect de lege ce prevede contractarea unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construirea, între altele, a două penitenciare.


Astfel, va fi finanțată construcția a două penitenciare în Berceni, Prahova, și altul în județul Buzău, precum și construirea unei facilități de pregătire a personalului din penitenciare în județul Ilfov și un alt centru de recuperare a capacității de muncă a ofițerilor din penitenciare în județul Brașov, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.


Costul proiectului este de 221,5 milioane euro, din care valoarea împrumutului este de 177 de milioane de euro, informează Agerpres.


"Cunoscând problemele pe care în acest moment sistemul de penitenciare din România le ridică ca urmare a supraaglomerării, credem că soluția, actualul Guvern crede că soluția pentru rezolvarea acestor probleme nu trebuie să fie în zona eliberărilor condiționate, care au produs atâta violență stradală și fenomene sociale nedorite, ci politica de rezolvare a acestor probleme trebuie să se concentreze pe investițiile în zona sistemului penitenciar", a susținut Ionel Dancă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 11 Decembrie 2019
Stire din Eveniment : Fosta soție a lui Andrei Gheorghe a murit
Pagina a fost generata in 2.79 secunde