Viol sau sărut?

Anchetă la Poliție, după ce o fetiță a spus că "a făcut sex" la școală

1447
2
Anchetă la Poliție, după ce o fetiță a spus că

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni fac cercetări pentru a stabili dacă o copilă de 11 ani a fost sau nu victima unui viol. 


Sesizarea a fost făcută de părinții micuței, elevă în clasa a IV-a, la Școala nr. 12 "Bogdan Petriceicu Hasdeu", după ce fetița le-a povestit că, în urmă cu mai bine de o săptămână, în timp ce era la școală, la ora de educație fizică, "a făcut sex" cu un coleg de clasă. Se impune menționat că fetița suferă de o tulburare din spectrul autismului. 


Vorbele micuței i-au alertat pe părinți, iar vineri, 21 martie, aceștia s-au prezentat la sediul Poliției municipiului Constanța, cazul ajun-gând în atenția Biroului de Investigații Criminale, ancheta desfă-șurându-se sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. De asemenea, cazul a ajuns și în atenția specialiștilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. 


Ce spune conducerea școlii 
Între timp, însă, atât părinții, cât și anchetatorii au aflat că nu a fost vorba de un raport sexual, ci de un… sărut. Mirela Florea, directoarea școlii unde învață cei doi minori, a precizat pentru "Cuget Liber": "Înainte de ora de educație fizică, cei doi elevi, împreună cu colegii lor, se aflau pe terenul de sport. Cei doi elevi s-au sărutat, în timp ce colegii lor de clasă au făcut cerc în jurul lor și îi încurajau. Dar pentru că, la vârsta lor, copiii nu stăpânesc bine termenii, eleva a povestit părinților altceva. Cum era și normal, părinții s-au alarmat, s-au adresat Poliției. Inclusiv la nivelul școlii s-a dispus cercetarea incidentului de către o comisie. Luni, 24 martie, părinții au revenit însă la școală, după ce au avut mai multe discuții cu fiica lor. S-a discutat și la Inspectoratul Județean Școlar, s-a lămurit incidentul, și inclusiv la Poliție și-au exprimat intenția de a-și retrage plângerea, căci nu a fost vorba de un act sexual". 


Pe de altă parte, după cele întâmplate, părinții celor doi copii au decis să-i transfere pe elevi la alte școli. "Transferul lor se va face doar dacă părinții vor solicita în scris acest lucru, nu trebuie interpretat ca o măsură de pedeapsă din partea școlii (până în prezent nu s-a înregistrat nicio cerere de transfer)", a precizat conducerea unității școlare. 


Între timp, micuța a fost examinată de specialiștii Serviciului de Medicină Legală Constanța, pentru a se stabili dacă a în-treținut raporturi sexuale. De altfel, polițiștii urmează să facă cercetări, pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat, având în ve-dere că este vorba despre doi minori. Însă, având în vedere vârsta lor, oamenii legii au precizat că băiețelul nu va răspunde penal și nu se pune problema de tragere a răspundere a părinților ori a școlii. 


Sfatul psihologului 
În contextul acestui caz, în care copila a interpretat sărutul ca "a face sex", iată ce spune psihologul Cristina Gemănaru despre dis-cuțiile referitoare la raporturile intime pe care le pot purta părinții, cu un copil în vârstă de 10 - 11 ani: "În primul rând, trebuie făcută distincția între copilul cu dezvoltare normală și cel cu tulburări din sfera autismului. În al doilea caz, copilul a pus semnul egal între o atingere, un pupat din partea unui coleg și raportul sexual. Are o percepție diferită a realității. La acești copii, vârsta cognitivă, emoțională și cea socială nu este aceeași cu vârsta biologică și pot exista confuzii. În schimb, copilul cu dezvoltare normală, la această vârstă, poate face diferența între ceea ce în-seamnă actul sexual și o atingere sau un sărut. Ca și sfat, părinții trebuie să știe că nu este niciodată prea devreme pentru a discuta cu cei mici despre această latură a oamenilor. La 10 - 11 ani, copiii sunt la vârsta explorărilor, astfel că și la orele de educație pentru sănătate li se poate vorbi despre raporturile sexuale, bineînțeles la nivelul lor de înțelegere". 


Comentează știrea

GELU CAMATARU
26 martie 2014
OM DE AFACERI

Imobiliare ,presupus tradator asociat cu TARA LUNGA si CALIMAREA legiunea franceza.

eva
15 decembrie 2014
munca la domiciliu

Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6033 secunde